Eerste blik op nieuwe trein van Hyperspace Mountain in Disneyland Paris

In Disneyland Paris is men volop bezig met de ombouw van de indoorachtbaan Space Mountain: Mission 2 naar Hyperspace Mountain. Deze transformatie zorgt ervoor dat de achtbaan in een Star Wars-thema komt.

 

In Disneyland Paris krijgt de achtbaan Space Mountain: Mission 2 een grote make-over. De achtbaan wordt in een Star Wars-jasje gestopt en verandert van naam. De nieuwe naam is Hyperspace Mountain.

Behalve de aankleding krijgt de achtbaan ook nieuwe treintjes, die geleverd worden door de Nederlandse bouwer Vekoma. Het is ook deze bouwer die de achtbaan leverde toen ze opende in 1995. Toen droeg de achtbaan nog de naam Space Mountain – De la terre à la lune.

 

Voor de tiende verjaardag van de achtbaan werd een nieuw verhaal, nieuwe effecten en een nieuwe soundtrack toegevoegd. Toen kreeg ze de naam Space Mountain: Mission 2.

Dit jaar, voor de 25ste verjaardag van het park, krijgt ze dus de naam Star Wars Hyperspace Mountain: Rebel Mission. Enkele dagen geleden kregen we in een filmpje de eerste kans om een van de nieuwe treintjes te zien. De achtbaan heeft in totaal 5 treintjes.

 

Bron: Disneyland Berry