Bekijk hier de eerste onride van de snelste en hoogste achtbaan in Europa

De eerste onride van de snelste en hoogste achtbaan van Europa is er. Red Force opent morgen op 7 april 2017 in het gloednieuwe pretpark Ferrariland. De gelanceerde achtbaan is de allerhoogste en snelste rollercoaster die ooit gebouwd werd in Europa en verpulvert de huidige Europese records.

 

De eerste steenlegging van de achtbaan vond plaats op de 7de mei van 2015. Op 25 september van datzelfde jaar werden de eerste supports van de achtbaan geplaatst. Op 4 maart 2016 werd de achtbaan volledig afgewerkt maar het duurde nog tot 11 november vooraleer de eerste testritten plaats vonden. Op 14 december brak er een grote brand uit in het pretpark. Deze brand leek nog even roet in het eten te gooien, maar gelukkig bleef de nieuwe achtbaan gespaard. Andere attracties en gebouwen hadden minder geluk en werden zwaar beschadigd. Op 18 december werden de testen uitgebreid op de achtbaan en ging de volledige achtbaantrein voor het eerst over de top van 112 meter. Op 2 maart werd bekendgemaakt dat de achtbaan “Red Force” zou gaan noemen. Eind maart verscheen de eerste tv-commercial voor de nieuwe achtbaan en nu is ook de eerste onride online gezet. Bekijk hieronder de indrukwekkende beelden:

 

De nieuwe achtbaan heeft een snelheid van maar liefst 180 km/u en is 112 meter hoog. De snelheid van 180 km/u wordt bereikt op 5 seconden tijd. Met deze indrukwekkende statistieken verpulverd de achtbaan de bestaande Europese records van Furius Baco in PortAventura Park die een snelheid heeft van 135 km/u en Shambhala in PortAventura Park die een hoogte heeft van 76 meter.

Ferrariland is het tweede themapark van het automerk Ferrari. Ferrariland is gelegen in het PortAventura Resort dat ook al een ander pretpark en waterpark omvat. Een overzicht van het volledige project vind je hier.

 

 

Video: Coaster Touring