Bekijk hier de onride van Turbo Track in Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi opende afgelopen jaar de nieuwe achtbaan Flying Aces, maar het park zit niet stil. Nog eens twee nieuwe achtbanen zijn voorzien voor dit jaar. Turbo Track is de eerste van de twee nieuwe achtbanen die klaar is en ondertussen duiken er ook onride-beelden op.

 

Een van de twee nieuwe achtbanen is Mission Ferrari. Mission Ferrari is een achtbaan met meerdere lanceringen, videoprojecties en speciale elementen zoals een trackdrop en tilt-element. De exacte openingsdatum is nog niet bekendgemaakt, maar het is de bedoeling dat deze achtbaan dit jaar nog zal openen.

Turbo Track is een spectaculaire achtbaan die de bezoekers lanceert tot doorheen het dak van Ferrari World Abu Dhabi tot een hoogte van maar liefst 64 meter. Tijdens de lancering tot dit hoogste punt wordt een snelheid van 102 km/u bereikt.

 

 

De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides die ook instond voor de bouw van twee andere belangrijke achtbanen in dit park, namelijk Flying Aces en Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld.

 

 

De Duitse viervoudig wereldkampioen formule 1 Sebastian Vettel en de Finse voormalige wereldkampioen formule 1 Kimi Räikkönen maakten onlangs nog een ritje in Flying Aces. Deze achtbaan behaalt een snelheid van 120 km/u en is 63 meter hoog. De 1500 meter lange achtbaan bevat een Non Inverting Loop van 52 meter hoog, een record.

 

Zes jaar geleden maakte ook al de Spaanse tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en de Braziliaanse voormalig vicewereldkampioen Felipe Massa een ritje op Formula Rossa. Dit gebeurde in de tijd dat beiden heren nog reden in het formule 1-team van Ferrari.

 

 

 

Alles wat je moet weten over dit project vind je hier.

 

 

Bron, foto’s & video’s: Ferrari World