Vernieuwde route in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen, gelegen nabij de Nederlandse stad Tilburg, staat bekend voor zijn verschillende safariroutes. Zo kan je een tocht maken langs de dieren per boot, per bus, een wandelsafari of gewoonweg in het comfort van je eigen wagen. De auto/bus route wordt momenteel stevig onder handen genomen.

 

Safaripark Beekse Bergen gaat zijn Safariroute stevig onder handen nemen. De komende weken zal de route deel per deel vernieuwd worden.

Het doel van deze vernieuwingen is om de zichtlijn van de bezoekers vanuit het voertuig te verbeteren. Zo worden alle dieren die je kan aanschouwen langsheen het parcours nog beter zichtbaar. Niet alleen de route wordt aangepast, ook het leeuwenverblijf krijgt een grondige make-over. Het woestijngebied wordt tevens uitgebreid. In dat gebied zullen onder andere addaxen gehuisvest worden, een zeer bijzondere en zeldzame diersoort, die nauw verwant is aan bijvoorbeeld de Ibex. 

Naast addaxen zullen er ook zeboes, struisvogels en dromedarissen aan het nieuwe woestijngebied worden toegevoegd. Enkele van deze diersoorten zijn inmiddels al gearriveerd in het safaripark zelf.

 

Addaxen  

De addax is een ernstig bedreigde diersoort. De populatie in het wild wordt op dit moment geschat tussen de 30 en 90 dieren. Gelukkig werken heel wat dierentuinen mee aan het behoud van deze soort aan de hand van speciale fokprogramma’s. Met de komst van deze addaxen naar Safaripark Beekse Bergen, zal dit Nederlandse dierenpark het enigste park in Nederland zijn waar deze dieren te zien zijn.
De verzorgers hopen alvast dat in de toekomst er in Safaripark Beekse Bergen een kalfje zal geboren worden, dit zou een belangrijke stap zijn in het kweekprogramma voor het behoud van deze soort.
De kudde in Beekse Bergen zal bestaan uit een viertal exemplaren. Het eerste vrouwtje is onlangs gearriveerd met een speciaal transport in het dierenpark. Vanaf deze week zal ze al te bewonderen zijn langsheen de route.