Houten achtbaan Colossos blijft in 2017 gesloten in Heide Park

De houten achtbaan Colossos werd vorig jaar onverwacht gesloten in Heide Park. De achtbaan had technische problemen, waarvoor men grote delen van de track moest vervangen. Het was onduidelijk of de achtbaan dit seizoen zou heropenen, maar jammer genoeg laat het park weten dat dit niet het geval zal zijn.

 

Op 28 juli 2016 sloot Heide Park één van hun belangrijkste achtbanen, genaamd Colossos. Men vertelde toen dat men er alles aan deed om deze houten gigant zo snel mogelijk weer te openen. Nu maakte het park bekend dat de achtbaan het volledige seizoen 2017 gesloten blijft.

Colossos bestond vorig jaar 15 jaar, om deze reden werd een nieuw thema toegevoegd aan de attractie en de wachtrij, met onder andere nieuwe muziek. Wanneer we opnieuw een ritje kunnen maken is vooralsnog onduidelijk. Een voorlichtster van het park liet ons eerder al weten dat er grote werkzaamheden nodig zijn, waarbij trackdelen vervangen moeten worden.

Rond de achtbaan werd een houten schutting geplaatst waarop het verhaal rond de attractie te zien is.

Heide Park sloot dit jaar ook al de octopus-attractie Okti. Deze werd 35 jaar oud en stond al geruime tijd stil.  Gelukkig kan het park wel uitpakken met een nieuwe attractie met de interactieve Darkride Ghostbusters 5D – The Ultimate Ghost Hunt.

 

Bron Heide Park

Foto: Bob Van Dyck