Sky-Force gepland voor het Britse Flambards

Het Britse pretpark Flambards, gelegen in het Clodgey (Cornwall), opent volgend seizoen een nieuwe attractie. Momenteel biedt het park de bezoeker een dertigtal attracties aan voor jong en oud, waaronder zelfs een achtbaan. Het park wil met de komst van Sky Force zijn attractieaanbod wederom uitbreiden.

 

De werken voor de nieuwe attractie “Sky-Force” zijn reeds van start gegaan. Het gaat hier om een Frisbee attractie, zoals we die kennen uit bijvoorbeeld het Nederlandse Duinrell (Mad Mill) of het Duitse Movie Park Germany (Side Kick). De attractie bestaat uit een grote ronde schijf met de zitjes naar binnen gericht. Deze schijf of beter gezegd gondel die heen en weer slingert met behulp van een lange stalen balk, roteert tijdens de rit ook nog eens 360° rondom zijn eigen as.Bezoekers ervaren een kracht die maximaal gelijk is aan 3G krachten tijdens een ritje Sky-Force.

Sky-Force is geschikt voor passagiers met een minumum lengte van 1,4 m. Per rit kunnen 40 bezoekers plaats nemen in de gondel. Men hoopt de attractie te kunnen openen bij de start van het nieuwe pretparkseizoen.

Verder bied het park de bezoeker, naast heel wat kinderattracties, ook enkele spectaculaire attracties aan zoals Skyracker (een vrije val toren), een Log flume en een achtbaan. De achtbaan Hornet, vernoemd naar het achtbaantype, deed zijn intrede in het park in 1995. De track werd gebouwd door Zierer en is 410m lang. De hoogte bedraagd 10,7m en deze attractie behaalt een topsnelheid van 42 km/h. Het park beschikt over 5 treinen voor deze achtbaan, allen in de vorm van een horzel (Hornet in het Engels), een grote wespensoort.

 

Bron: Flambards.co.uk