Eerste bouwkraan van RMC aangekomen in Kings Dominion

Rocky Mountain Construction zal binnenkort van start gaan met de ombouw van de houten achtbaan Hurler in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion. De eerste bouwkraan van het bedrijf is ondertussen aangekomen in het pretpark.

 

De houten achtbaan Hurler in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion werd gebouwd in 1994 door de Amerikaanse achtbaanbouwer International Coasters. International Coasters bouwde eveneens de andere Hurler achtbaan die gevestigd is in Carowinds en die ook datzelfde jaar opende, hierna verdween de bouwer echter van het toneel. Hurler heeft een hoogte van 25,3 meter en een topsnelheid van 80 km/u. Over de track van 962,3 meter beleven de bezoekers een ritje plezier dat 2 minuten duurt in een treintje gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters.

 

Maar op het einde van het seizoen 2015 sloot de achtbaan en deze ging in het nieuwe seizoen van 2016 niet meer open. Fans bleven lange tijd met grote vragen achter, het was niet duidelijk of de achtbaan nog zou heropenen of dat deze nu voorgoed gesloten bleef. Al snel doken geruchten op dat de achtbaan omgevormd zou worden door Rocky Mountain Construction. Deze geruchten werden eind vorig jaar bevestigd door het pretpark.

In een video die Kings Dominion plaatste op haar Facebookpagina tijden een Halloween evenement in 2016 zien we beelden van de oude Hurler. Halverwege de video wordt een grafsteen getoond met daarop “Hurler 1994-2015” wat het geboortejaar en sterftejaar representeert. Daar volgt de boodschap “Rust in vrede… voor nu”. Afsluitend komt er 2018 in grote letters op het scherm wat de opening van de nieuwe achtbaan aankondigt.

 

Hiermee maakt het park duidelijk dat Hurler ook in 2017 gesloten zal blijven en nooit meer zal heropenen, of toch niet in de huidige vorm… Het goede nieuws is dat de achtbaan een nieuwe toekomst krijgt in 2018 en deze nieuwe toekomst zal gegeven worden door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction (RMC). Ondertussen kwam de eerste bouwkraan van RMC aan in het pretpark, nu zal het niet lang meer duren voor de effectieve ombouw van de attractie begint.

 

Rocky Mountain Construction verwierf de laatste jaren enorm veel bekendheid met een aantal indrukwekkende projecten. RMC richt zich vooral op het bouwen van nieuwe houten achtbanen en bouwt oude houten achtbanen om naar spectaculaire hybride achtbanen. Een hybride achtbaan is een achtbaan die zowel gemaakt is uit staal en hout. Ook Hurler zal dus omgebouwd worden naar een hybride achtbaan.

Dit is al het 9de ombouw project voor Rocky Mountain Construction in 6 jaar tijd. Eerder werden ook al de New Texas Giant in Six Flags Over Texas, Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas, Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico, Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain, Wicked Cyclone in Six Flags New England, The Joker in Six Flags Discovery Kingdom en Storm Chaser in Kentucky Kingdom omgevormd naar een hybride achtbaan.

 

Momenteel is Rocky Mountain Construction bezig met de ombouw van Mean Streak in Cedar Point.

Naast de 9 hybride achtbanen bouwde RMC ook vier nieuwe houten achtbanen in de afgelopen 4 jaar, deze zijn: Outlaw Run in Silver Dollar City, Goliath in Six Flags Great America, Lightning Rod in Dollywood en Wildfire in Kolmården.

 

 

 

Foto: John Kleindl