Florida Parc sloot de deuren

Het Franse pretparkje Florida Parc, gelegen in de buurt van de stad Dijon, sluit de deuren. Het park opende voor het eerst in 1981 maar eind 2016 besloot het parkmanagement om er een punt achter te zetten. Tijdens het seizoen van 2017 zullen de attracties dus niet meer operationeel zijn, enkel het restaurant zal blijven voortbestaan, dit onder de naam Le Florida.

 

Het bestuur van het pretparkje Florida Parc, gevestigd in Franse dorpje Brochon, heeft besloten om zo goed als alle activiteiten stop te zetten. Enkel het restaurant van het park blijft bestaan. De attracties zelf, zullen niet meer operationeel zijn. Of deze afgebroken zullen worden of  verkocht, dat is nog niet helemaal duidelijk.

Enkele Themeparkfreaks brachten vorig seizoen nog een bezoek aan dit parkje. De entree zelf was gratis maar je betaalde voor elke attractie die je wou doen apart, een systeem dat bijvoorbeeld ook vaak wordt gehanteerd door enkele grote Scandinavische pretparken zoals het Zweedse Gröna Lund of het Finse Linnanmäki.

Florida Parc bezat naast heel wat kinderattracties ook een achtbaan. Deze ging door het leven als Grand 8 TGV. Het gaat hier om een Powered coaster van de Franse bouwer Soquet. De trein had, zoals je al kunt vermoeden, een vorm die je doet denken aan de contouren van een hogesnelheidstrein. Deze trein reed over een track van 200m.

Verder bood het park de bezoeker bijvoorbeeld ook nog een log flume aan, genaamd “La Riviera”, een kinderboerderij en een parktreintje. Kinderen konden zich uitleven op attracties zoals Les bateaux tamponeurs (Botsbootjes), een zwiermolen en een go-kart piste.

Maar dat behoort helaas allemaal tot het verleden. Wel kan je hier nog bij een lekker zonnetje komen vertoeven op het terras van restaurant Le Florida.

 

Bron: Floridaparc