Nieuwe videoclip van Katy Perry opgenomen in Six Flags Magic Mountain

De videoclip van de nieuwste hit “Chained To The Rhythm” van de Amerikaanse zangeres Katy Perry is opgenomen in het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain, het rollercoasterparadijs bij uitstek. Heel wat bekende achtbanen en attracties komen in de clip voorbij.

 

Een prominente plek in de videoclip is weggelegd voor de gelanceerde achtbaan Full Throttle. Full Throttle werd gebouwd in 2013 door de Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides. De achtbaan behaalt een snelheid van 112,7 km/u. Tijdens de rit gaan de bezoekers 2 keer overkop. Bezoekers worden 3 keer gelanceerd op twee verschillende LSM-lanceerstroken. Daarvan zijn twee lanceringen voorwaarts en 1 lancering achterwaarts. Het unieke van de achtbaan is dat de trein zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de looping rijdt. Full Throttle is de enige achtbaan in de wereld waarbij de achtbaantrein langs beiden kanten van de track rijdt. Bij opening in 2013 had Full Throttle de grootste verticale looping in de wereld.

 

Andere achtbanen die in beeld komen zijn onder andere de B&M Coaster “Hulk”, de 4D Coaster “X2”, de 126 meter hoge achtbaan “Superman: Escape from Krypton” en duellerende hybride achtbaan “Twisted Colossus”.

 

 

Video: Katy Perry