Skyline Park sluit klassieke attractie

Het Duitse Skyline Park opent dit jaar heel wat nieuwe attracties, toch wordt er ook afscheid genomen van Skyline Express. Deze attractie opende in het park in 1999.

 

Skyline Park is een park dat elk jaar investeert in nieuwigheden, dit jaar zijn er dat maar liefst zeven. Onder deze nieuwe attracties bevinden zich twee nieuwe achtbanen Kids Spin en Sky Dragster. Verder komt er een nieuwe log flume in het park en een grote frisbeeattractie.

Maar er worden niet enkel attracties geopend, dit jaar sluit ook een oudere attractie. Skyline Express openende in 1999 in het park. Dit was een soort van semiachtbaan. De trein van de attractie reed voorwaarts en achterwaarts over rails die twee cirkels vormden.

 

De bouwer van deze attractie was BHS, een firma die ondertussen niet meer bestaat. Hierdoor is het zeer moeilijk nog onderdelen te vinden en heeft het park moeten besluiten deze te sluiten. In 2015 sloot een gelijkaardige attractie al in Hansa Park om diezelfde reden.

Bron en foto’s: Skyfans