Nemesis in Alton Towers werd grondig gerenoveerd

De spectaculaire Inverted Coaster Nemesis in het Engelse pretpark Alton Towers werd afgelopen winter grondig gerenoveerd. De volledige thematisering van de attractie werd onderhanden genomen en teruggebracht naar de oorspronkelijke staat.

 

De spectaculaire topper in het Engelse pretpark Alton Towers werd grondig gerenoveerd. Nemesis is een Inverted Coaster die in 1994 gebouwd werd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Voor de thematisering werd er destijds inspiratie gezocht bij de Griekse Mythologie. Nemesis (Grieks: Νεμεσις) betekend wraak, Nemesis is de meedogenloze godin van de gerechtigde wraak. De thematisering van de attractie stelt een groot monster voor die gevangen gehouden wordt door 250 ton staal.

Door de hoogtebeperking die het park heeft (men mag niet hoger bouwen dan de bomen), is de attractie half onder de grond gebouwd. De achtbaantrack loopt boven een rode rivier van bloed. De thematisering wordt nu volledig opnieuw geschilderd en herstelt waar nodig. Vorig jaar nog, werd de volledige track gestript van verf en opnieuw geschilderd.

Nemesis komt 13 meter boven de grond uit en gaat 28,7 meter onder de grond, waardoor er een maximale daling is van 31,7 meter. Tijdens de rit van 716 meter wordt er een snelheid van 80,5 km/u bereikt. Tijdens het korte maar zeer intense ritje gaan de bezoekers 4 keer overkop en krijgen ze krachten van 3,0 G verwerkt.

 

Nemesis werd gebouwd met het code woord SW3 dat verwees naar de naam Secret Weapon 3. Het was de eerste attractie die gebouwd werd in de reeks van de Secret Weapons. Alles over de Secret Weapons kan je hier lezen. Het volledige verhaal over Nemesis kan je dan weer hier lezen.

 

 

Foto’s: “TowersTimes.co.uk / Staffordshire Moorlands District Council”