Knuthenborg Safaripark opent eerste achtbaan in 2017

Het Deense Knuthenborg Safaripark zal dit jaar haar eerste achtbaan openen. De nieuwe achtbaan wordt geschikt voor de hele familie en zal gebouwd worden door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides.

 

Knuthenborg Safaripark is gelegen in Maribo in de Deense regio Seeland. Het safaripark gaat dit jaar haar eerste achtbaan openen. Het wordt een familiecoaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides.

De achtbaan krijgt de naam Kampala Express, vernoemd naar de gelijknamige stad in het Afrikaanse land Uganda. De nieuwe achtbaan zal dus in het Afrikaans gedeelte van het safaripark komen te liggen. Kampala Express krijgt een hoogte van 6 meter en een lengte van 100 meter. Veel informatie over de achtbaan is er nog niet bekend, maar aan de statistieken kunnen we zien dat het niet om een standaardmodel gaat, maar om een achtbaan die speciaal op maat gemaakt is voor het park.

Kampala Express komt te liggen in de buurt van de vulkaan Kilimanjaro en de boottocht Congo Splash. De nieuwe achtbaan was een investering van 1 miljoen euro en moet de coolste familieachtbaan van Denemarken worden. De voorziene openingsdatum is 25 mei 2017.

 

Bron: Knuthenborg Safaripark