Naam bekend voor nieuwe attractie Europa-Park

Zoals de meeste onder jullie ongetwijfeld al weten zal het Duitse Europa-Park binnenkort een nieuwe attractie openen. Het gaat hier om een Flying Theather. Momenteel was het project bekend onder de naam “Project V”, maar onlangs werd de definitieve naam bekend gemaakt. Het zal de duurste attractie worden die het park ooit heeft gebouwd.

 

Met de komst van dit nieuwe project zal het Duitse Europa-Park het grootste ‘flying theater’ van Europa bezitten. Bezoekers maken een tocht doorheen de wonderlijke wereld van de luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein in een fantastische (virtuele) vlucht over Europa.
Het project startte onder de werktitel ‘Project V’, maar onlangs werd de definitieve naam bekend gemaakt. De attractie zal door het leven gaan als “Voletarium”.

Uiteraard zal bij Voletarium de totaalbeleving opnieuw centraal staan, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. Een sterk verhaal, prachtige decorelementen en een attractie met een leuk ritverloop, dat is wat we mogen verwachten volgens Roland Mack, de directeur en eigenaar.

Voor de mensen die nog niet vertrouwd zijn met dit attractietype, een ‘flying theater’ is een attractie waarbij de bezoekers plaats nemen in lange gondels. Deze gondel zijn bevestigd op een platform. Wanneer de rit aanvangt wordt het platform 90° gekanteld. Hangend voor een gigantisch scherm zullen de bezoeker nu een film te zien krijgen. Doordat de gondels kunnen bewegen krijgt men de indruk dat de inzittenden als het ware meevliegen met de piloot uit de film.

Het theater met een oppervlakte van 4.800 m2 zal twee zalen bevatten met verschillende gondels, goed voor maar liefst 70 zitplaatsen, verdeeld over 3 etages. De hoogte van deze zalen zal dan ook maar liefst 16 meter zijn, niet bepaald een kleine attractie dus.

 

Bron: Europa-Park