M&D’s Scotland’s Theme Park verwijderd achtbaan Tsunami na ernstig ongeval

Het Schotse pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park zal dan toch de horror achtbaan Tsunami verwijderen. Eerder had het park nog laten weten de achtbaan gewoon opnieuw te openen, ook al gebeurde er vorig jaar een vreselijk ongeluk op.

 

Vorige zomer op 26 juni 2016 gebeurde er een vreselijk ongeluk op de hangende achtbaan Tsunami in Schotlands grootste pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park. De trein van de achtbaan kwam van de track af en viel vanop 10 meter hoogte recht op een andere kinderattractie. Het was een groot wonder dat er geen doden vielen bij het ongeluk. 11 bezoekers raakten gewond tijdens het ongeluk, daarvan waren er 9 kinderen en 2 volwassenen. Drie kinderen raakten zwaargewond.

 

Volgens het pretpark werd Tsunami nog maar enkele weken voor het ongeluk gekeurd door een externe keuringsinstantie en waren alle vergunningen in orde. De controleur werd na het ongeluk meteen op non-actief gezet. Het is nog niet duidelijk hoe het mogelijk was dat de wielen konden afbreken. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is nog steeds aan de gang.

Ondanks dat de directeur van het pretpark nog eerst verklaard had dat de achtbaan gewoon terug open zou gaan nadat het onderzoek zou afgerond zijn, heeft het pretpark nu toch besloten de attractie dit jaar niet meer opnieuw te laten heropenen. Ondertussen werd Tsunami afgebroken en de trackdelen werden zorgvuldig opgestapeld op vrachtwagens. Het is niet duidelijk of de achtbaan nu doorverkocht zal worden aan een ander pretpark of kermisexploitant.

 

 

Tsunami werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf Pinfari. De achtbaantrein behaalt een topsnelheid van 61,2km/u en is 20 meter hoog. Tijdens de rit van 350 meter gaan de bezoekers twee keer over-de-kop.

 

 

 

Bron: glasgowlive, dailyrecord