25e verjaardag van Disneyland Paris – In the spotlights: Disney Illuminations

Vanaf 26 maart 2017 presenteert het Disneyland Park de nieuwe avondshow Disney Illuminations, die speciaal ter gelegenheid van de 25e verjaardag van Disneyland Paris gecreëerd werd. Deze show is een technisch hoogstandje boordevol projecties, lichteffecten, fonteinen, speciale effecten en vuurwerk. Het Kasteel van Doornroosje wordt dagelijks omgetoverd tot een adembenedemde setting. Elke avond neemt Mickey de bezoekers mee op een reis naar het land vol dromen, in aanwezigheid van de helden van de geanimeerde meesterwerken. Voor de allereerste keer toont deze show ook projecties van “live action” filmbeelden.

 

 

Mickey neemt ons mee op een reis naar het land van Disney en Pixar films

Mickey, die recht uit Walt Disney’s verbeelding stapt, is de perfecte gids voor deze dromerige reis.  « Ik wil graag teruggaan naar de roots van deze ietwat onhandige held met een enorm groot hart. Het maakt deel uit van onze kindertijd die we allemaal delen. Daarom is het net zo gemakkelijk om ons met hem te identificeren », legt Show Director Katy Harris uit. Tijdens Disney Illuminations, is het aan de bekende muis om de deuren te openen en ons mee te nemen naar het land vol dromen. « In deze show laten we ons meevoeren door de grootste Disney en Pixar klassiekers van de laatste 25 jaar », onthult Katy Harris. Zonder het verhaal achter de show te onthullen, gaat onze held allereerst op zoek naar liefde onder de sterren van de savanne van De Leeuwenkoning. Daarna duikt hij diep in de oceaan samen met de helden van De Kleine Zeemeermin en surft hij mee op de Oost-Australische stroming van Finding Nemo. En uiteraard mag ook de stormachtige verschijning van Frozen niet ontbreken in dit lijstje vol prachtige animatiefilms. De show zit boordevol spectaculaire muzikale opvoeringen met een mix van romantiek en actie, die jong en oud zal verbazen.

 

Voor het eerst= projecties van “live action” filmbeelden

« Ter gelegenheid van de 25e  verjaardag hebben we voor de allereerste keer beelden van “live action” films geïntegreerd in deze avondshow in het Disneyland Park, » zegt Katy Harris met trots. Zo zullen bezoekers getuige zijn van een ongelooflijke zeeslag inclusief kanonschoten afgevuurd door de Black Pearl, het legendarische schip van Jack Sparrow. « Deze innovatie was nodig voor een project dat ook gekoppeld is aan onze geschiedenis. Het is inderdaad het jaar van de nieuwe Pirates of the Carribean film en de 50e verjaardag van de Pirates of the Caribbean attractie, die de inspiratie achter de film vormde ». Tot slot kan elke Star Wars fan genieten van een opeenvolging van “live action beelden” met de Millennium Falcon, TIE Fighters en Stormtroopers. Katy Harris zegt dat « een epische strijd het hele sterrenstelsel zal doen oplaaien »

 

Hoogstaande technologie tovert het kasteel van Doornroosje om in eenscherm waar dromen waar worden

« Walt Disney zei altijd dat heel Disneyland één groot podium was en deze uitdrukking inspireert ons vandaag nog altijd, » legt Katy Harris uit. « Voortaan vinden de shows in Disneyland Paris niet enkel plaats in theaterzalen, hoe prachtig deze ook zijn, maar gewoonweg overal. » Tijdens Disney Illuminations, is het Kasteel van Doornroosje niet enkel een decor, « het is een scherm waarop we de wildste dromen projecteren en die we maar al te graag delen met onze bezoekers ».

 

“Mapping”, de technologie die het mogelijk maakt om beelden of video’s op grote oppervlakken te projecteren, was vijf jaar geleden een echte revolutie. « Vandaag de dag blijft het evolueren en stelt het ons in staat om verder te gaan in de creatie van levensechte, helder bewegende fresco’s op het Kasteel ». Geluiden, lichten, laser effecten, vuurwerk en fonteinen : alle mogelijke technieken worden gebruikt door de Entertainment en Imagineering1 teams. John Lasseter, de visionair achter de Disney en Pixar successen, zegt dat « kunst de technologie uitdaagt en technologie de kunst inspireert ». Katy Haris concludeert : « We blijven in de eerste plaats storytellers ».

 

Tijdens de 25e  verjaardag beloofd Disney Illuminations elke avond een spectaculair einde van een dag vol plezier in het Disneyland Park.