Movie Park Germany stelt 2017 voor

Wanneer de gasten van Movie Park Germany voor de seizoenstart van 2017 door de draaipoort gaan, kunnen ze zich naast over de vernieuwde entree ook over talrijke nieuwigheden verheugen. Er wachten een nieuwe dans- en zangshow, straatshows vol afwisseling, spannende groepstours en evenementen uit de buitencategorie. “Het hoogtepunt van seizoen 2017, de Triple-Launch-Coaster “Star Trek™: Operation Enterprise”, opent in de loop van het voorjaar 2017”, licht bedrijfsleider Thorsten Backhaus een tipje van de sluier.
 
In het seizoen 2017 zal Duitslands grootste film- en attractiepark haar bezoekers ontvangen met een geheel opgefrist entree. “Wanneer je het park betreedt, zie je meteen het adembenemende silhouet van de nieuwe achtbaan. Ook als deze nog niet voor onze gasten toegankelijk is. Passend bij deze nieuwe aanblik wilden we ons hele entreegebied vernieuwen”, verklaart Thorsten Backhaus. In de praktijk komt dit neer op: nieuwe kleuren voor de kassa’s, nieuwe kleuren en elementen voor de poortgewelven, nieuwe bloemperken, nieuwe beplanting en nieuwe wegwijsborden. “Onze highlight in dit bereik is de grote videowall, waarop actuele aanbiedingen in het park of andere praktische tips voor het parkbezoek te zien zijn”, aldus de bedrijfsleider.
 
Zo worden bijvoorbeeld de tijden van de nieuwe shows getoond. “Op onze centraal gelegen New York Plaza bühne bieden we een nieuwe dans- en zangshow. Een highschoolstory vol afwisseling met actuele en internationale muziek”, beschrijft hij grofweg de show. “Daarnaast wacht onze gasten een nieuw ontwikkeld Street-Entertainment en een revival van de Western Lightning Show.” Op deze manier krijgen de gasten de gelegenheid om de adrenalinekick in de attracties af te wisselen met pauzes vol vermaak.
 
Ook tijdens de events wordt er in het komende seizoen vermaak geboden. “Tijdens de Pyro Games op 30 september nemen diverse vuurwerkkunstenaars het met hun kunsten tegen elkaar op en tijdens XXL Tuber Day op 13 mei mogen we hier weer een heleboel YouTube-sterren begroeten”, somt Thorsten Backhaus op. Het laatstgenoemde evenement van Movie Park Germany vindt voor de zesde keer plaats en groeit ieder jaar. “In 2017 zijn bijvoorbeeld Jonas Ems, MrTrashpack, iCrimax en Chris Tezz te gast.” Naast bekende events als het Cheerleading Champinship of D!’s Dance Masters met Detlef D! Soost wacht de bezoekers ook dit jaar weer het beroemde Halloween Horror Feest. “Van 7 oktober tot 4 november zullen weer rond de 250 monsters op aangewezen dagen door onze straten en horrorlabyrinten rondspoken.”
 
Voor diegenen die graag eens een keertje achter de coulissen van deze horrorlabyrinten willen kijken is speciaal “The Walking Dead® Breakout Fan Tour” ontwikkeld. “Hier kunnen de gasten bij daglicht de ruimtes eens wat beter bekijken. We verklappen veel essentiële details uit de succesvolle Amerikaanse serie en laten veel zien over de bouw van onze origineelgetrouwe attractie uit 2016”, zegt de bedrijfsleider. Aan het eind van de tour ontvangt de deelnemer nog een exclusieve foto en enkele fan-artikelen. “We hebben ook een innovatieve en interactieve GPS-tour voor groepen dwars door het park ontwikkeld.” In de filmworkshop kunnen scholieren in het kader van een spreekbeurt verschillende fasen van de productie van een bioscoopfilm doorlopen – van het idee tot de filmpremière. Na deze kennismaking staan zij zélf voor en achter de camera.
 
In de loop van het voorjaar opent Movie Park Germany de intergalactische Triple-Launch-Coaster “Star Trek™: Operation Enterprise”, die de gasten met warpsnelheid naar nieuwe sferen beamt – door middel van een spectaculair baanverloop, tal van inversies, een 40 meter hoge en in Europa unieke Twisted Halfpipe en een 10,5 ton zwaar transfergeleidesysteem. “Als enige pretpark ter wereld bezitten wij een Star Trek licentie voor een achtbaan en we zijn er waanzinnig trots op dat we met CBS Consumer Product een sterke licentiepartner gewonnen hebben”, zegt Thorsten Backhaus verheugd. “Aan de hand van groots opgezette themaruimten maken we onze gasten vertrouwd met Star Trek en laten we ze onderdeel van het verhaal worden. Hiervoor hebben we een nieuw, futuristisch themagebied opgezet. Zo kunnen onze bezoekers van dichtbij het Star Trek universum beleven.”