Höllenblitz wordt opgebouwd in Wiener Prater

De Duitse indoor achtbaan Höllenblitz die al sinds 1992 op de kermis rondreist, zal dit jaar opgesteld worden in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater. Höllenblitz volgt daarmee Olympia Looping op, die eind vorige zomer het pretpark verliet.

 

Wiener Prater is het grootste pretpark van Oostenrijk gelegen in de hoofdstad Wenen. In 2017 zal Wiener Prater opnieuw een 13de achtbaan in haar pretpark verwelkomen. Daarmee is het samen met het Duitse pretpark Europa-park het enige pretpark in Europa die 13 achtbanen in het aanbod heeft.

Voor de nieuwe achtbaan werd er beroep gedaan op de Duitse kermisexploitant Renoldi. Hij zal zijn spectaculaire indoor achtbaan Höllenblitz voor 1 seizoen uitlenen aan Wiener Prater.

 

De achtbaan wordt momenteel in snel tempo opgebouwd in het pretpark. Höllenblitz zal nog tot eind augustus in Wiener Prater blijven vooraleer de achtbaan terug op de kermis zal reizen.

Höllenblitz is een zeer unieke achtbaan, de rit start met een banden liftheuvel tot een hoogte van 18 meter. Vervolgens volgt een rit van 860 meter die bijna volledig indoor gebouwd is en die verschillende speciale effecten bevat. Vervolgens is er een grote drop aan de buitenkant van de constructie waarbij de achtbaantrein een snelheid behaald van 80 km/u. Vervolgens wordt de trein ook nog met een banden lanceersysteem van 0 tot 40 km/u gebracht in 2,5 seconden. Höllenblitz heeft 3 speciale lange treinen waarvan de bakjes rond hun as kunnen draaien.

 

 

Foto’s: Payerfotografie