Grote heropening voor Zoo Veldhoven

Onlangs brachten de Themeparkfreaks een bezoekje aan het Nederlandse dierenpark Zoo Veldhoven.  Het park, dat begon als een opvangcentrum voor papegaaien en andere vogelsoorten, biedt de bezoeker heel wat diersoorten aan bijvoorbeeld maki’s, lama’s, flamingo’s, ooievaars, roofvogels en uiteraard heel wat verschillende soorten papegaaien. Dit dierenpark kreeg onlangs nieuwe eigenaars en na een periode van vernieuwingen zullen zij het park deze maand officieel heropenen.

 

Op zondag 5 maart vond de grote heropening van Zoo Veldhoven. De nieuwe eigenaars Julie en Angelo Debaere uit het Belgische Maldegem hebben het park die dag plechtig geopend. Naar eigen zeggen hebben ze al heel wat ervaring met het houden van dieren. Zelf hadden ze een hondertal papegaaien in hun privécollectie. Ze kenden de vorige eigenaar van het park vrij goed en kwamen af en toe zelfs eens een handje toesteken.

Het nieuwe bestuur zit alvast niet stil, stap per stap krijgt het park een gedaanteverwisseling. Momenteel werden al heel wat zaken onder handen genomen.
De toiletten werden al opgeknapt en de speeltuin is volledig vernieuwd.
De kinderboerderij werd voorzien van een terras waar de bezoeker zal kunnen genieten van frietjes, poffertjes, soep, panini’s en andere lekkerheden.

Er staan nog heel wat vernieuwingen op de planning zoals het verbeteren van enkele dierenverblijven, maar om organisatorische redenen zal het park deze plannen stap per stap voltooien.

De nieuwe eigenaars willen van het park weer een volwaardige opvang maken, waar allerlei diersoorten, met in het bijzonder vogelsoorten, weer een veilige thuis kunnen krijgen waar ze kunnen herstellen van bijvoorbeeld een gebroken vleugel of andere verwondingen die de dieren hebben opgelopen in het wild.

 

Bron: veldhovensweekblad