Le Fleury opent nieuwe achtbaan

Het pretpark Le Fleury, gelegen in het Franse departement Nord-Pas-de-Calais, niet ver gelegen van de Belgische grens, opent dit jaar een nieuwe achtbaan. Vorig jaar opende het pretpark nog haar eerste achtbaan, dit jaar zal het achtbaanaanbod dus verdubbeld worden. De nieuwe attractie opent op 9 april 2017.

 

Sinds de opening van een pretpark in 2011 droomde de eigenaar Teddy Vandrisse al van een achtbaan in zijn park. In 2016 kwam de droom in vervulling met de achtbaan Imoogi. Dit jaar komt daar een tweede achtbaan bij. De nieuwe achtbaan krijgt de naam Aircraft wat vliegtuig betekend in het Nederlands. Veel statistieken over de nieuwe achtbaan zijn niet bekend. De aangedreven achtbaan neemt de inzittenden mee over een ovaal parcours met verschillende heuvels.

 

Imoogi is een achtbaan die geschikt is voor heel de familie. De rollercoaster is van het type Zyklon / Galaxi van de Italiaanse achtbaanbouwer Pinfari. De achtbaan heeft een hoogte van 17 meter. Imoogi is vernoemd naar een figuur uit de Koreaans mythologie. Het is een slangachtige reuzeschepsel die zich in het verhaal uiteindelijk ontpopt tot een draak. Het zien van een Imoogi zou geluk brengen volgens de mythologie.

 

Le Fleury is onderverdeeld in drie zones. De zone “Mon premier parc” is gericht op de allerkleinsten onder ons. De attracties in “Ma journée en famille” zijn geschikt voor de gehele familie. Voor wie het liever wat spannender heeft kan zich uitleven in “Sensation à l’état pur”. Een van deze spannende attracties is de Megabongg. Hier worden de bezoekers via een grote rekker, meters hoog de lucht in geschoten.

 

 

Bron: Le Fleury