Nieuw in Plopsaland De Panne: Heidiland met gloednieuwe attractie Heidi The Ride!

Op zondag 2 april opent Heidiland in Plopsaland De Panne voor het grote publiek. De investering bedraagt zo’n 7,5 miljoen euro.

 

Plopsaland De Panne zet zijn sterk doorgedreven investeringsbeleid verder en pakt dit seizoen opnieuw uit met een indrukwekkende nieuwigheid in de vorm van een gloednieuwe themazone. Na Maya de Bij en Wickie de Viking heeft nu ook het populaire televisiefiguurtje Heidi een eigen themagebied in Plopsaland De Panne. Heidiland dompelt bezoekers volledig onder in de sfeer van een Zwitsers bergdorp. “We zijn bijzonder opgetogen over het resultaat.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Ons eigen creatief team heeft de volledige zone van A tot Z verwezenlijkt, gaande van de eerste creatieve concepttekeningen tot de technische realisatie van de attracties en de finishing touch in de vorm van kleine, decoratieve elementen. We hanteren een verregaande thematisering en hoge graad van afwerking steeds als maatstaf, waardoor je je als bezoeker bij het betreden van Heidiland compleet in de leefwereld van Heidi waant.”

 

 

Heidi The Ride

Het pronkstuk van Heidiland is ongetwijfeld Heidi The Ride. “Uiteraard is Heidi The Ride de blikvanger in de nieuwe zone.”, zegt Parkmanager Wim Wauters apetrots. “De houten coaster is een mooie toevoeging aan ons huidig attractieaanbod.” De nieuwe favoriete attractie van de allerkleinsten is de Dierenmolen, een authentieke draaimolen waarbij men kan plaatsnemen op de rug van uit hout gesneden boerderijdiertjes. Daarnaast bevat Heidiland ook een restaurant, een winkel, gamefaciliteiten en een eigen halte voor de Plopsa Express. Bovendien biedt het plaats voor een omvangrijk terras met daarnaast een meet & greet podium waar bezoekers de parkfiguren Heidi en Peter kunnen ontmoeten.

De compleet nieuwe zone vertegenwoordigt een kostenplaatje van maar liefst 7,5 miljoen euro. “We blijven investeren in onze parken.”, zegt Van den Kerkhof. “De plannen voor een eigen hotel en vakantiepark zijn in de afrondende fase. We hopen de aanvragen voor de nodige vergunningen snel te kunnen indienen en zodat we kunnen starten met de bouw. Dit alles kadert binnen het masterplan om van Plopsa De Panne een meerdagenbestemming te maken.”

 

Wie Heidiland wil komen ontdekken, kan daarvoor vanaf 2 april terecht in Plopsaland De Panne. Op zaterdag 1 april is het park reeds volzet en dus niet toegankelijk voor het grote publiek. Tickets & info: www.plopsalanddepanne.be