In de kijker: Het Efteling Sprookjesbos – Sprookjesboom

Iedereen die in de Efteling is geweest kent ongetwijfeld het Sprookjesbos. Dit beboste parkgedeelte (Het Marerijk) maakt al onderdeel uit van het park sinds het ontstaan ervan. De allereerste sprookjes, ontworpen door Anton Pieck en Peter Reijnders, openden op 13 mei 1952. Ze vormden de basis voor het succes dat de Efteling sindsdien kent. Alle sprookjes (of scenes eruit) worden uitgebeeld in een tafereeltje in openlucht. Dit gebeurt aan de hand van animatronics, projecties, beelden of fonteinen. Door de luidsprekers klinkt het volledige sprookje. In deze “In de kijker: het Efteling sprookjesbos”, nemen we dit speciale gebied onder de loep. De komende woensdagen wordt er een sprookje toegelicht.

 

De Sprookjesboom (2010):

De Sprookjesboom is niet zozeer een sprookje op zich. Het is een grote eikachtige boom met een bewegend gezicht in de stam en een bewegende kruin die de bezoeker ontelbare sprookjes vertelt. Voor de boom vinden we een roeptoeter, zo kan de bezoeker communiceren met de boom, deze krijgt enkele vragen voorgeschoteld zoals “Hoe heet jij?” en “Wil je een verhaaltje horen over de Heks of over Roodkapje?”.
Door middel van een weerstation, dat zich achter de boom bevindt, kan hij ook inspelen op de huidige weersomstandigheden.
Het verhaal sluit hij altijd af met “…maar dat lieve kinderen, dat is weer een heel ander verhaal.”
Rondom de stam van de Sprookjesboom vinden we heel wat leuke elementen. Zo zien we enkele bewegende paddenstoelen en enkele diertjes. Een leuk details is dat alle takken en blaadjes apart meebewegen op het ritme van de wind.
Bron Efteling en Eftelpedia