Win een zeehond adoptie bij Sealife Blankenberge

Op zaterdag 11 maart 2017 om 10u00 worden vier zeehondenpups vrijgelaten op het strand van Blankenberge. Ze spoelden aan langs de Belgische kust en herstelden in het opvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. Het belooft een speciale vrijlating te worden. Een pup van de vier heeft nog geen adoptieouders. Het park gaat nu via een wedstrijd op zoek naar een geschikte adoptieouder. Adoptieouders mogen steeds de naam van de zeehondenpup kiezen en de pup ook vrijlaten op het strand. Een droom van velen.

 

9 pups

Op dit moment verblijven er negen pups in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. De laatste pup spoelde zondag aan in Oostduinkerke. Het vrouwtje van 16 kilogram heeft een zware longontsteking en verschillende wondjes. Zij verblijft net als vijf andere pups in quarantaine tot ze genezen is en enkel nog hoeft aan te sterken.

 

Win een zeehondenpup

Via de facebookpagina van SEA LIFE Blankenberge (www.facebook.com/SEALIFEBelgium), kun je kans maken om adoptieouder te worden van een zeehond. Je deelt er het bericht van de wedstrijd en vertelt waarom net jij adoptieouder moet zijn van de zeehond.

De grijze zeehond die de jouwe kan worden is aangespoeld op 7 februari in Westende. Het uitgeput mannetje woog toen 20 kilogram, ademde moeilijk en had koorts.

 

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

  1. Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken.
  2. Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum.
  3. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
  4. Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).