Bevers en Weerwolf in Walibi Belgium bedreigd: Pairi Daiza schiet te hulp

Achtbaanfans en dierenliefhebbers waren vandaag in rep en roer. Bevers dreigde het voortbestaan van de houten achtbaan Weerwolf in Walibi Belgium in gevaar te brengen terwijl de bedreigde diersoort op hun beurt mogelijk gedood zouden worden. Maar toen schoot Pairi Daiza te hulp!

 

Door een groot bevernest aan de rivier de Dijle, vlak bij het Waalse pretpark Walibi Belgium, dreigde de snelste en hoogste houten achtbaan van België in gevaar te komen. De bevers knagen namelijk zo hard aan de omliggende bomen dat deze grote kans liepen om te vallen op de houten achtbaan. Het management van Walibi Belgium zag geen andere mogelijkheid meer dan de bevers te laten verwijderen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Helaas dreigde het helemaal fout af te lopen voor de bevers, want een woordvoerder van de overheid liet weten dat de dieren waarschijnlijk gedood zouden worden. Maar toen schoot Pairi Daiza te hulp! Het dierenpark dat vorig jaar verkozen werd tot beste dierenpark van de Benelux, liet weten de bedreigde bevers te willen opvangen in haar dierentuin zodat de beestjes niet gedood hoeven te worden.

 

 

Bron: Pairi Daiza