Fantasy Island vervangt Fantasy Mouse door nieuwe achtbaan

Het Engelse pretpark Fantasy Island gaat dit jaar haar oude Wilde Muis achtbaan vervangen door een nieuw exemplaar. Het pretpark kreeg onlangs nieuwe eigenaars nadat het eerder failliet was verklaard. De nieuwe eigenaars zijn bezig met een grote renovatie en vernieuwing van het pretpark.

 

De oude achtbaan had de naam Fantasy Mouse, het was een Wilde Muis achtbaan met draaiende karretjes van de Franse achtbaanbouwer Reverchon. Deze behaalde een snelheid van 46,8 km/u en was 13 meter hoog. Fantasy Mouse kwam in 2000 naar het park en zal dit jaar, na 17 jaar dienst, vervangen worden door een nieuw exemplaar. De nieuwe achtbaan wordt er eveneens Wilde Muis achtbaan met draaiende karretjes en zal ook door Reverchon gebouwd worden. De nieuwe achtbaan zal op de zelfde plaats komen staan als waar de oude achtbaan in 2016 stond. Ook de naamborden en logo van de oude achtbaan worden mee overgenomen, het is niet duidelijk als de karretjes de zelfde zullen blijven of eveneens vervangen zullen worden door nieuwe exemplaren.

De nieuwe eigenaars van het Engelse pretpark hadden eerder al laten weten zich dit jaar te concentreren op de dringendste onderhoudswerken, mogelijk liepen de onderhoudskosten van de oude achtbaan te hoog op en moest die daarom vervangen worden. Onderstaande video toont de oude Fantasy Mouse toen die nog op de oude locatie stond naast de waterbaan en de Powered Coaster “Rhombus’s Rocket”.

 

 

 

Vorig jaar werd Fantasy Island, na lange tijd van onzekerheid over het voorbestaan van het pretpark, overgenomen door de Mellors Group Fantasy Island Holdings Ltd. De nieuwe eigenaar van Fantasy Island kondigde een investering van £ 3.500.000 aan, voor het nieuwe pretparkseizoen in 2017. De grote som geld kadert in een 10-jarenplan waar er in totaal voor £ 25 miljoen in het pretpark zal geïnvesteerd worden.

Fantasy Island heeft 5 achtbanen waarvan Millennium en Odyssey het meest tot de verbeelding spreken. Millennium is een op maat gemaakte looping coaster gebouwd door Vekoma met een hoogte van 45,7 meter en een snelheid van 90 km/u, de achtbaan heeft 3 inversies. Odyssey is een op maat gemaakte Suspended Looping Coaster van Vekoma. Odyssey is momenteel de 10de hoogste stalen achtbaan van Europa en behaald een snelheid van 101,4 km/u.

 

 

Bron: Duane Marden