Eerste onderdelen Loke gearriveerd in Liseberg

In Liseberg kwamen onlangs de eerste transporten met onderdelen voor Loke aan. Het park bouwt dit jaar een nieuwe thrillride van de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Loke wordt een Gyro Swing, een beetje vergelijkbaar met Sledge Hammer in Bobbejaanland.

 

Vorig seizoen nam Liseberg afscheid van SpinRock, een zogenaamde Discovery attractie, gebouwd door Zamperla. De attractie opende in 2002. SpinRock kreeg ondertussen een nieuw leven en zal dit jaar als nieuwe attractie openen in Farup Sommerland. Hier zal ze door het leven gaan als Hvirvelvinden.

De eerste vrachten met onderdelen voor de nieuwe thrillride werden ondertussen geleverd in het park. Onlangs begonnen de grondwerken al, het zal nu niet lang duren voor we de eerste supports geplaatst zien worden.

 

Loke wordt naast Balder gebouwd. De naam Loke komt uit de Noorse mythologie. Hij is de god van chaos en leugens. Hij was een onruststoker die vaak van gedaante veranderde. Hij werd steeds boosaardiger en ten slotte sloten de goden hem op in een grot met een giftige slang boven zijn hoofd. Hier zou hij blijven tot Ragnarok, het einde van de wereld.

De naam van de houten achtbaan Balder komt ook voort uit de Noorse mythologie. Hij is de god van de schoonheid. Overal waar hij kwam bracht hij vrede en goedheid.

In de Noorse mythologie wordt Baldr vermoord door Loki. Dat is meteen de reden dat de attracties naast elkaar komen te liggen. Zo zal er een strijd ontstaan tussen goed en kwaad.

 

Bron en foto’s: Liseberg