Bouw thrillride begonnen in Gröna Lund

In het Zweedse pretpark Gröna Lund is de bouw begonnen van een zeer speciale vrijevaltoren. Ikaros wordt een 95 meter hoge vrijevaltoren, waarbij je tijdens het vallen met je gezicht naar de grond gekanteld zit.

 

Het is een centimeterwerkje om de onderdelen van de nieuwe attractie Ikaros in het park te krijgen. Vrachtwagens moeten tussen alle andere attracties door manoeuvreren. Maar dat is niet het enige werkje waarbij het om centimeters draait. Ook het plaatsen van de toren tussen de attracties verreist de nodige precisie.

Ikaros komt naast de achtbaan Jetline te staan, die momenteel geschilderd wordt. OP de foto’s die het park deelde zien we hoe de attractie verrijst op een plek van enkele meters groot. Grote delen thema liggen ook al te wachten, dit wordt een zeer speciaal zicht.

Ikaros wordt uniek in Europa, de 95 meter hoge vrije val attractie wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides en zal 90° kantelen. Ikaros neemt je mee tot een hoogte van 90 meter, eens boven aangekomen kantelen de stoeltjes 90°, waarna je in vrije val weer naar beneden valt.

Deze attractie is uniek in Europa, de enige andere in zijn soort is terug te vinden in Amerika. Falcon’s Fury uit Busch Gardens was het prototype voor deze attractie.

 

Bron en foto: Gröna Lund