Nordic Water Universe wordt vijfde grootste waterpark ter wereld

In Kopenhagen wordt een nieuw waterpark gepland dat het vijfde grootste ter wereld moet worden, de projectnaam is momenteel Nordic Water Universe. Het park zal accommodaties, natuurlijk recreatieve activiteiten en uiteraard een waterpark gaan aanbieden. Men zou in 2020 gedeeltelijk kunnen openen.

 

De gemeente Taastup, vlak bij Kopenhagen, maakte onlangs de plannen bekend voor Nordic Water Universe, een waterpark dat het vijfde grootste ter wereld moet worden. Het project zal een oppervlakte beslaan van 840.000 m2. Deze oppervlakte wordt onderverdeeld in een vakantie- en attractiegebied, alsook een recreationeel natuurpark.

Het waterpark zal een oppervlakte beslaan van 12.000m2. In het park komen tal van glijbanen en waterattracties. Het hele project wordt in vijf fases gebouwd, er komen ook vakantiehuisjes op een gebied van 51.000m2. Verder komen er winkels, cafés, restaurants en een hotel.

De bouw van de eerste fase zou in oktober van dit jaar van start kunnen gaan, om te openen in 2020. Het gehele project zou verdeeld worden over tien jaar. Wanneer het compleet is zal het ook een openlucht podium, kabelbanen, speeltuinen, minigolf, bootverhuur, boomtop paden en een mini-dierentuin in een natuurlijke omgeving bevatten.

 

 

Bronnen: Parkerlebnis.de, cphpost.dk

Foto’s: Nordic Water Universe