Bouw nieuwe achtbaan gestart in Eifelpark

Het Duitse Eifelpark biedt de bezoeker naast een dierenpark ook heel wat pretparkattracties aan, waaronder 2 achtbanen. Het gaat hier om een Alpine coaster en een familiale achtbaan. Eifelpark breidt komend seizoen dit aanbod uit met de achtbaan Käpt’n Jack’s Wilde Maus, een Wild Mouse attractie van de Duitse bouwer Maurer Söhne.

 

Eifelpark kocht deze achtbaan over van het Duitse Holiday Park. Deze Wild Mouse achtbaan heeft er al een hele geschiedenis opzitten. De eerste opening ervan vond plaats in Dreamland (U.K) als Wild Mouse, daarna verhuisde hij naar het Britse Loudoun Castle, waar hij door het leven ging als “Rat”. Na een tijdje besloot het management van Loudoun Castle de achtbaan door te verkopen aan het Duitse Holiday Park en tenslotte kwam deze baan terecht in Eifelpark.

In Eifelpark zal hij bekend staan onder de naam Käpt’n Jack’s Wilde Maus. Zoals je waarschijnlijk wel zal vermoeden, krijgt de attractie een piratenthema toegewezen.

De eerste onderdelen zijn in Eifelpark aangekomen en men is reeds aan de opbouw van de attractie begonnen. De track werd voorzien van een rood kleurtje, de supports een groene. De achtbaan is 370m lang en 15m hoog. De treintjes halen een topsnelheid van 45 km/h en een ritje duur 1 minuut en 34 seconden.

Bron: Eifelpark Gondorf