Boomerang achtbaan in Energylandia staat na een week overeind

De bouw van de Boomerang Roller Coaster in het Poolse pretpark Energylandia is compleet. Op amper 1 week tijd werden de trackdelen aan elkaar gezet. De achtbaan is een van de drie nieuwe coasters die dit jaar zullen openen in het park.

 

Het Poolse pretpark Energylandia is deze winter volledig veranderd in een grote bouwwerf. Het snelst groeiende pretpark van Europa is bezig met de voorbereidingen en opbouw van maar liefst 18 nieuwigheden voor het aankomende seizoen. Onder de nieuwigheden zitten verschillende waterattracties, familieattracties en drie achtbanen.

Een van deze achtbanen is de Boomerang Roller Coaster. De trackdelen van deze achtbaan werden een week geleden geleverd op de gronden van Energylandia. Op amper een week tijd stond de nieuwe achtbaan overeind. Nu kan er gewerkt worden aan de thematisering. Het meest opvallende van de achtbaan is de kleur, deze is namelijk paars.

De nieuwe attractie wordt een “Family Boomerang Coaster” van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Het wordt niet de standaardversie zoals we die het beste kennen, maar een speciale aangepaste versie voor Energylandia.

De achtbaan zal een hoogte krijgen van 25 meter en een snelheid van 70 km/u. Hiermee verbreekt die het gloednieuwe record van Raik in Phantasialand. Toen pakte het Duitse pretpark nog uit met de snelste “Family Boomerang Coaster” ter wereld en legde het snelheidsrecord op 62 km/u. Energylandia zal met de aangekondigde 70 km/u vlotjes over dit record heengaan.

 

Een overzicht van alle nieuwigheden en bouwwerkzaamheden kan je hier terugvinden.

 

 

Bron: VHCoasters