In Billund opent in september een LEGO huis

In Billund zal op 28 september een LEGO huis openen. In het huis kunnen LEGO fans van alle leeftijden terecht om bedolven te worden onder de magie van het LEGO universum. Ze zullen er het hele jaar door een speciale LEGO ervaring kunnen ervaren. Een hele hoop LEGO blokjes zullen volwassenen en kinderen uitnodigen hun creativiteit de vrije loop te laten.

 

General Manager, Jesper Vilstrup, legt uit wat het project inhoudt. “LEGO House wordt de manifestatie van de essentie achter het LEGO gegeven. Het wordt een geweldige plek waar LEGO fans, hun familie en vrienden het spelen kunnen beleven met LEGO in een LEGO universum. Alle activiteiten staan in het teken van onze LEGO-filosofie. Onze visie is dat creatief spelen de innovatie verbeterd. HET LEGO House zal ons toelaten volwassenen en kinderen hun creativiteit te laten ervaren en er uit te leren.” 

Het LEGO House zal betalende activiteiten hebben, maar ook publiekelijk toegankelijk zijn. De Bezoekers hebben geen kaartje nodig om op de terrassen te spelen, de LEGO winkel te ontdekken en zichzelf te trakteren op een culinaire ervaring met een LEGO sausje in een van de drie eetgelegenheden.

Het hart van het huis worden de experience zones, vier felgekleurde zones en een geschiedenis collectie waar je kan zien hoe het bedrijf door de jaren heen groeide. Wanneer bezoekers zeker willen zijn van een plekje in de Experience zones, kunnen ze best op voorhand een kaartje boeken. Dit kan vanaf juni.

Het huis zal bestaan uit 21 witte blokken op elkaar gestapeld, afgedekt door een gigantische LEGO steen.  De bouw van het huis begon al in 2014, de locatie Billund werd gekozen omdat hier alles begon voor het bedrijf.

 

Bron en foto’s: LEGO House