Waterpark voor Dolfinarium Harderwijk

Het dierenpark Dolfinarium Harderwijk kende de laatste jaren een terugval van de bezoekersaantallen. Daarom wil het Spaanse Aspro Parks, het bedrijf dat eigenaar is van dit Nederlandse park, een nieuwe strategie ontplooien. De keten wil de focus in Harderwijk meer gaan leggen op attracties en educatie.

 

De laatste jaren liepen de bezoekersaantallen terug in Dolfinarium Harderwijk. Daarom wil het bestuur een nieuwe wind door het park laten waaien. De eerste stap in dit nieuwe strategieplan is de aanleg van een nieuw waterpark, net achter het grote dolfinarium.

Het zou het grootste waterpark van Nederland worden, aldus directeur Bert van de Hoef.

De allerkleinsten zullen zich kunnen vermaken in het grote waterspeelhuis, voorzien van enkele kleinere glijbanen. Op het dak van dit waterspeelhuis zal zich een grote emmer bevinden die langzaam volloopt. Wanneer het maximumvolume is bereikt, kipt deze vervolgens om en zorgt voor een heuse vloedgolf.

Niet alleen de kleinsten zullen zich in het waterpark kunnen amuseren, ook aan tieners en volwassenen wordt gedacht. Op concept arts zien we heel wat grotere glijbaantypes die hun opwachting zullen maken, zoals een trechterglijbaan, een raceglijbaan en eentje met een tol op het einde van de buis. Het park benadrukt wel dat deze concept arts niet definitief zijn.

De hoogste glijbaan zal naar verluidt 10 meter hoog worden.

Het voormalige surfcentrum, dat momenteel als personeelskantine wordt gebruikt, zal worden opgenomen in het geheel. Het eerste deel van dit nieuwe waterpark zal komende zomer af moeten zijn. Een inkomticket zal je zowel toegang geven tot het waterpark als het maritieme dierenpark. Om plaats te maken voor al deze nieuw projecten, zal de ingang van het park verhuizen.

 

Bron: Destentor, Scherperugvinnen

Foto’s: Looopings.nl