Testritten op Star Trek-achtbaan in Movie Park Germany begonnen

Het ging razendsnel met de bouw van de nieuwe Star Trek-achtbaan in Movie Park Germany. Zo snel zelfs dat de achtbaan op 22 oktober klaar was, nog voor het einde van het seizoen. Ondertussen zijn de testritten op de nieuwe achtbaan begonnen.

 

Eind augustus werden de eerste trackdelen geplaatst in het park en vervolgens werd er aan een gestaag tempo voortgewerkt in de maanden september en oktober. Op 22 oktober was de track volledig af en dit terwijl de achtbaan pas bij de start van het nieuwe seizoen in 2017 moet openen.

Hierna werd er hard doorgewerkt aan het stationsgebouw en de gebouwen rond de achtbaan. Op 17 januari kwamen de eerste treintjes aan in het pretpark en deze week vonden de eerste testritten plaats. Op de beelden van de testrit is te zien hoe de achtbaan op de spike komt en door de verschillende inversies gaat.

 

“Star Trek: Operation Enterprise” wordt een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides, die ook al instond voor de bouw van onder andere Pulsar in Walibi Belgium, Lost Gravity in Walibi Holland, Dwervelwind in Toverland en Blue Fire in Europa-Park. De achtbaan heeft een verticale twisted spike van 40 meter hoog. De tophat van de achtbaan ligt op 30 meter hoogte en de achtbaan zal een snelheid krijgen van 90 km/u. Tijdens het parcours van 720 meter lang gaan de bezoekers door verschillende elementen.

De rit op Star Trek Operation Enterprise start met een voorwaartse lancering gevolgd door een achterwaartse lancering op de verticale twisted spike van 40 meter hoog. Hierna valt de achtbaan terug naar beneden en volgt er opnieuw een voorwaartse lancering. De achtbaan gaat door de top hat en vervolgens door een Immelmann inversie en een Heartline Roll. Na deze inversies gaat de achtbaan over in een 100° Over-Banked Curve om vervolgens in een 270° Helix te belanden. Als afsluitertje volgt de derde en laatste inversie en dit is een Zero-G Roll.

De muziek voor de achtbaan zal gemaakt worden door IMAscore die ook de muziek verzorgde voor onder andere: Pulsar in Walibi Belgium, Dwervelwind in Toverland, Taron in Phantasialand en Blue Fire in Europa-Park.

 

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Video: Looopings