Nieuw leven voor verlaten Wonderland in Dubai

Wonderland Dubai opende in 1996 als eerste pretpark van de regio. Het park kende weinig succes en sloot in 2014 de deuren. Nu 3 jaar na de sluiting liggen er nieuwe plannen op tafel om het park, dat bestond uit een pretpark en waterpark, nieuw leven in te blazen.

 

Wonderland Dubai was een pretpark gelegen tussen het Grand Hyatt Hotel en Creek Park in Dubai. In 1996 opende het park de poorten, maar na minder dan tien jaar bleek het park niet rendabel te zijn. De aftakeling was al begonnen, door slecht onderhoud en te lage inkomsten. Het park bezat heel wat attracties voor jong en oud, waaronder enkele achtbanen.

Na de sluiting in 2014 werd het merendeel van de attracties verwijderd en verkocht en bleef het park leeg en verlaten achter. Vandalen vernielden de binnenkant van de gebouwtjes en het leek alsof dit park nooit meer zou herleven.

Onlangs besloot de Ento Capital Management groep nieuwe plannen te maken voor het park. Bijna 500 miljoen euro zal geïnvesteerd worden om het pretpark en waterpark volledig opnieuw op te bouwen. Naast de parken zullen ook appartementen, winkels en restaurants komen.

De nieuwe eigenaar is volop bezig met het regelen van alle vergunningen en hoopt de werkzaamheden snel te kunnen aanvatten.

 

Bron: timeoutdubai, RCDB

Foto’s: Wonderland Dubai, DubaiDave, Ento Capital