Six Flags verandert twee achtbanen in VR Coaster met Complex Gameplay

De Six Flags-groep introduceerde vorig jaar al Virtual Reality op enkele achtbanen, dit jaar gaat men nog een stap verder door Complex Gameplay toe te voegen aan de VR-ervaring. The New Revolution Galactic Attack zal toegevoegd worden op The New Revolution in Six Flags Magic Mountain en Kong in Six Flags Discovery Kingdom.

 

Six Flags verandert dit jaar opnieuw de ervaring van twee achtbanen. In samenwerking met Samsung voegen ze Mixed Virtual Reality toe op The New Revolution in Six Flags Magic Mountain en Kong in Six Flags Discovery Kingdom.

 

Wanneer de berijders aan hun rit beginnen krijgen ze een VR-bril op die hen meteen onderdompelt in een andere wereld, een virtuele wereld. Tijdens de rit moeten ze de wereld redden van een drone-invasie van aliens.

Op het scherm ziet men een HUD of Heads Up Display. Hierop zien ze alle vitale informatie, zoals de wapens en een aftelklok. Na de lifthill komt men in een soort wormgat terecht, dat je naar een virtuele wereld leidt. In deze wereld moet je de strijd aangaan met buitenaardse drones.

Dankzij de hoofdbewegingen die getraceerd worden door de headset kan men op de drones vuren. Er zijn drie mogelijke films en eindes beschikbaar, waardoor geen enkele rit hetzelfde zal zijn.

 

Bron en foto’s: Six Flags