De Efteling zoekt opa’s en oma’s voor nieuwe familiemusical

De 15e musical van Efteling Theaterproducties is bekend: ‘Sprookjessprokkelaar de musical’. De nieuwe familiemusical is gebaseerd op het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling, waar inmiddels bijna 18.000 exemplaren van verkocht zijn. Om het verhaal van de Sprookjessprokkelaar – een wijze man die uit takjes en twijgjes verhalen vertelt – op bijzondere wijze tot leven te laten komen, gaat de Efteling op een later moment op zoek naar 450 opa’s en oma’s die graag met hun kleinkinderen een eenmalige rol in de musical willen spelen. ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ wordt een avontuur met dans, acrobatiek, muziek en zang en wordt vanaf dit najaar uitgevoerd op de planken van het Efteling Theater.

 

Het verhaal

In ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

 

 

 

 

De spannende zoektocht van Sterre is vanaf september 2017 te zien in het Efteling Theater, op weekenddagen en in vakanties. Meer informatie via www.efteling.com/theater