Rollercoastergirl gunt ons een blik op binnenkant Project-V in Europa-Park

De net verkozen Rollercoastergirl 2017, Julia, staat in voor de promo van het park. Via haar Instagramkanaal gunde ze ons een blik op de binnenkant van de nieuwe attractie die dit jaar opent in Europa-Park.

 

Rollercoastergirl Julia heeft nog maar net haar kroontje behaald en al meteen neemt ze ons op haar Instagramkanaal mee in de nieuwe attractie die Europa-Park dit jaar zal openen. Zo zien we hoe de stoeltjes van deze attractie, die de werknaam ’Project-V’ kreeg, er uit zien.

 

Over Project-V

Europa-Park opent met Project-V een Flying Theater, dat dicht bij de hoofdingang te vinden zal zijn.

Een ‘flying theater’ is een attractie waarbij de bezoekers zittend in een gondel in de vorm van een brede stoeltjeslift, hangend voor een gigantisch scherm een film beleven. Doordat de gondel kan bewegen krijgen de bezoekers de indruk dat ze meevliegen met de film. Europa-Park bouwt hiervoor op 4.800 m2 een compleet nieuw theater. Het hoofdgebouw neemt hiervan ongeveer de helft in beslag. Hierin komen twee zalen met elk 70 zitplaatsen, verdeeld over 3 etages. De zaalhoogte zal dan ook 16 meter bedragen.

In de attractie zijn de bezoekers te gast in het laboratorium van de luchtvaartpioniers Egbert en Kaspar Eulenstein. Van jongs af aan zijn zij geobsedeerd om te kunnen vliegen. Ze maakten talloze schetsen, studies en experimenten om een luchtwaardige machine te ontwikkelen. Die twee wilden maar één ding; vliegen, zo vrij als een vogel.

Na een rondgang door de verschillende ruimtes van het laboratorium worden de bezoekers naar een van de twee theaterzalen geleid. Hier worden zij gereed gemaakt voor een 4,5 minuut durende vlucht over de mooiste plekjes van Europa. Mack Media en Ambient Entertainment hebben de afgelopen periode met drones en helikopters hiervoor op diverse locaties opnamen gemaakt. Het filmdoek kent een doorsnee van 21 meter en heeft een oppervlakte van 425 m2. Effecten als wind, water en geur, evenals het nieuwste surround geluidssysteem, zullen de beleving nog intenser maken

De totale capaciteit bedraagt 1.400 personen per uur. De attractie is toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar.

 

Bron: Europa-Park, Instagram kanaal Rollercoastergirl

Foto’s: Rollercoastergirl Julia