Oude Schwarzkopf achtbaan van Loudoun Castle is gered

Een oude Schwarzkopf achtbaan uit het gesloten pretpark Loudoun Castle in Schotland is gered. Dat hebben de nieuwe eigenaars van de achtbaan zelf bekend gemaakt. De achtbaan zal in Europa blijven maar de nieuwe locatie wordt niet dicht bij huis.

 

Twist and Shout – Loudoun Castle:

De Twist and Shout achtbaan uit het voormalige Schotse pretpark Loudoun Castle heeft een nieuwe thuis gevonden. Het nieuwe Kroatische pretpark, Mirnovec Fun Park, heeft de komst van de achtbaan naar hun pretpark bevestigd. Ondertussen is de achtbaan ook al gearriveerd de Oost- Europese bestemming.

Twist and Shout heeft al een behoorlijke geschiedenis achter de rug. De achtbaan werd in de late jaren 80’ gebouwd door de voormalige Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf in het ondertussen gesloten Ocean Beach Amusement Park, dat gelegen was in Wales. In Ocean Beach Amusement Park reed de achtbaan zijn rondjes onder de naam “Looping Star”. In 1989 verhuisde de achtbaan naar Engelse pretpark Camelot Theme Park dat ondertussen ook niet meer bestaat. Daar bleef de achtbaan onder de naam “Tower of Terror” staan tot en met 2000. Tussen 2001 en 2002 verhuisde de achtbaan naar het Engelse pretpark Dreamland waar de rollercoaster opnieuw de naam “Looping Star” kreeg. Na 2 jaar vertrok de achtbaan alweer uit Dreamland en reisde deze door naar het Schotse pretpark Loudoun Castle. Daar opereerde de achtbaan dus als Twist and Shout en bleef die in het pretpark staan tot 2010 wanneer ook dit pretpark zijn deuren moest sluiten.

De achtbaan zelf is gekenmerkt door zijn grote ronde looping. Op het parcours van 554 meter wordt een snelheid van 66 km/u behaald. De achtbaan is 15,5 meter hoog en gebouwd op een oppervlakte van 28,5 meter bij 65,2 meter.

 

Mirnovec Fun Park:

Mirnovec Fun Park wordt het eerste gethematiseerde pretpark van Kroatië en moet openen in juni 2017. Het park komt te liggen in de stad ‘Biograd na Moru’ in de Kroatische landstreek Dalmatië en wordt 45.000 vierkante meter groot. Voor het park is een investering van 15 miljoen euro voorzien, de grootste investering in de pretparkindustrie van het land.

Het park gaat hetzelfde business concept gebruiken dat al tientallen jaren gebruikt wordt in alle succesvolle pretparken ter wereld. Het concept houdt in dat er zowel thrill rides en familie attracties naar het park zullen komen, zodat werkelijk heel de familie plezier kan beleven. Niet alleen de kleinste kinderen of de stoerste tieners of ouders.

 

Attracties:

Mirnovec Fun Park zal bij opening 26 attracties tellen verdeeld over 3 themazones namelijk: de Piraten stad, het Wilde Westen en het Universum. In elke themazone komen er attractie voor kinderen, families en tieners. Naast de attracties komen er ook dagelijkse optredens en avondconcerten. Uiteraard worden er ook eetgelegenheden en souvenirshops voorzien.

In het park komen 2 achtbanen te staan. De eerste achtbaan is gericht op families en krijgt de naam Alien 8. Op de concept arts is een spinning coaster te zien van de Chinese achtbaanbouwer Beijing Jiuhua Amusement Rides Manufacturing. De tweede achtbaan zal meer voor de durvers zijn en wordt dus de Twist and Shout uit Loudoun Castle. Het wordt de grootste achtbaan van Kroatië en ook de eerste die overkop gaat.

Naast de achtbanen komt er een Star Flyer (dit is een attractie zoals de ROX-Flyer in Plopsaland De Panne), een schommelschip, een Frisbee (dit is een attractie zoals de Sledgehammer in Bobbejaanland), een reuzenrad, een rondrit, een boottocht, een kanoboottocht, botsautootjes, een dino safari en verschillende andere familie attracties.

Naast de Schwarzkopf achtbaan is ook al de Frisbee attractie aangekomen in het pretpark.

 

 

Bron en Foto’s: Mirnovec Fun Park