Gardaland stelt seizoen 2017 voor

Met 42 jaar ervaring is Gardaland Resort vandaag een van de meest geliefde bestemmingen bij Italiaanse en buitenlandse toeristen. Met zijn twee hotels – Gardaland Hotel en Gardaland Adventure Hotel – het Amusementspark n°1 in Italie en een schitterend aquarium – Gardaland SEA LIFE Aquarium – trekt deze plek aan de oever van het Gardameer het Europees toerisme aan en registreert een steeds groter wordende bezoekersstroom.

 

Gardaland Resort ontwikkelt elk jaar nieuwe attracties en een waaier aan verschillende initiatieven, aanbiedingen en faciliteiten om de belangstelling van de gasten te behouden en toont aan geavanceerd te zijn en zijn positie als een van de belangrijkste parken op internationaal niveau te verdienen.

Het Resort is een must-see geworden en blijft in populariteit stijgen. 2016 is positief afgesloten met een aanzienlijke toename van Italiaanse en buitenlandse bezoekers, waarmee de tevredenheid van de bezoekers van het park, en dat niet alleen, wordt bevestigd. Uit de classificatie van Tripadvisor van de meest bezochte en geliefde plekken in Italië in 2016, registreert Gardaland de 1° plaats in Italië en de 7° plaats in het Europees klassement!

 

GARDALAND RESORT: de verschillende realiteiten

De grootte van het Park, de meer dan 40 attracties geschikt voor een publiek van alle leeftijden, een breed scala aan shows en animaties, de 5.000 dierensoorten in Gardaland SEA LIFE Aquarium en de fantastische ervaringen die het hele Resort te bieden heeft, uitnodigen uit om steeds meer tijd aan amusement te besteden. Om de gasten vaker terug te laten keren, biedt elke attractie elk jaar nieuwe interessante mogelijkheden.

 

GARDALAND PARK: de grote nieuwtjes van 2017

Het Park bereikt een transversale en heterogene doelgroep; 70% van de bezoekers bestaat uit gezinnen, terwijl de resterende 30% tieners en jongeren zijn van 15 tot 24 jaar oud. De attracties van het Park zijn geschikt voor amusementliefhebbers van alle leeftijden en juist om die reden zijn ze onderverdeeld per type: “Adrenaline”, “Adventure” en “Fantasy”. Er zijn ook talrijke mobiele shows en shows in theaters, maar ook frisse en ruime groene zones ontbreken niet, voor aangename pauzes.

Voor het seizoen 2017 – dat op zaterdag 8 april start – bereidt Gardaland zich erop voor de nieuwe, ongelooflijke attractie –SHAMAN te presenteren, met de Virtual Reality toegepast op de legendarische achtbaan van het park: een heel bijzonder virtueel avontuur dat nog nooit eerder is vertoond in het Amusementspark nummer 1 in Italië.

Dankzij de speciale Virtual Reality-brillen toegepast op de legendarische achtbaan van het park, worden de passagiers in een spectaculaire vlucht vervoerd naar de mysterieuze wereld van de Amerikaanse Indianen.  Al duizenden jaren hebben de stammen van de Rocky Mountains, onder leiding van het opperhoofd een ongelooflijk ritueel beleefd om de wereld van de geesten van hun voorouders binnen te treden.

Aan boord van SHAMAN zitten onze waaghalzen “virtueel” op een boomstam waaruit de Amerikaanse Indianen een gestileerde adelaarskop hebben gesneden en gaan het eerste deel van het traject aan, omringd door rotspartijen en totempalen. De boomstam verandert in een echte adelaar en maakt een spectaculaire vlucht na door de dromenvanger te zijn gevlogen, het  suggestieve symbolische voorwerp van de cultuur van de Amerikaanse Indianen, dat staat voor het portaal om de wereld van de geesten te betreden! En dan… de dubbele lus, de twee schroeven en de eindhelix die kenmerkend zijn voor de attractie en overgaan in echte vliegtuigacrobatiek!

 

Naast de emoties in SHAMAN en de andere attracties van het Park, is er de mogelijkheid meeslepende theatervoorstellingen bij te wonen. Gardaland biedt, naast het typische amusement van de attracties, de hele dag door ontzettend veel meeslepende shows en animatie.

Ook voor het nieuwe seizoen brengt de cast van artiesten van Gardaland onvergetelijk leuke momenten op het podium: in de Palatenda wordt “Romeo, le formidable” opgevoerd, een nieuwe komische voorstelling, waarin Kevin Huesca, een buikspreker van internationaal formaat, de rol speelt van een bizar variétépersonage vergezeld van een luchtacrobaat en een dansgroep. In Gardaland Theatre schotelt de “Perla d’Oriente” (Oosterse parel), geïnspireerd op Chinese folklore, het publiek de oude acrobatiektraditie van het land dat, onder begeleiding van de dansgroep, de sfeer van de mythologische sfeer van de beroemde Chinese draak doet herleven.

 

Gardaland SEA LIFE Aquarium

Het prachtige Aquarium in thema grenzend aan de Park, biedt binnen het Gardaland Resort een ontspannen pauze waarbij je naast amusement ook veel kunt leren over de bescherming van de zeeën. Het is een unieke ervaring met meer dan 5.000 zeedieren verdeeld over de 40 thema-aquaria, van de bekendste dieren tot de meest vreemde en exotische… Een paar voorbeelden: in een nieuw speciaal aquarium kan je zien hoe mooie kwallen eigenlijk zijn of een “duik” nemen in de diepten van de oceaan dankzij de onderwatertunnel die je het gevoel geeft te wandelen op de zeebodem: hier kun je talrijke soorten zien, waaronder haaien! Dit jaar hebben we de gitaarhaai, een uniek exemplaar met ongebruikelijke vorm en bijna prehistorisch, een kruising tussen een haai en een raket, die met grote gratie in het water van het oceaanaquarium rondzwemt! Onder de vele nieuwtjes van het nieuwe seizoen kunnen onze gasten ook profiteren van een kleine excursie in het ecosysteem van het Amazoneregenwoud: een kamer geheel in thema reproduceert de bijzondere omgeving waar je van dichtbij piranha’s, boogschuttervissen, kogelvissen en kardinaalvis kunt zien.

Elke dag om 12.00 uur en om 15.00 uur kun je de presentatie van “Het rijk van de zeeleeuwen” zien en om 11.00 uur en om 16.00 uur het voeren van de haaien.

 

 

DE HOTELS VAN HET RESORT

Gardaland Hotel, in New England stijl, beschikt over 247 kamers en is het toonbeeld in de wereld van fantasy, sprookjes, dromen en betovering. Sinds de opening heeft het Gardaland Hotel een constante groei gekend voor wat kamerbezetting betreft, dankzij de talrijke aanbiedingen en de voordelige familiepakketten. Het hotel heeft kamers met veel verschillende thema’s: van de themakamerKung Fu Panda tot de kamer geïnspireerd op SEA LIFE, van Happy Circus tot het Piratenhol, van de Magic House kamer tot die met thema Oblivion. Elk jaar heeft het hotel iets nieuws te bieden en ook dit jaar zijn er belangrijke veranderingen: de vernieuwing van de Classic kamers, de toename van het aantal Princess Kingdom-kamers – altijd heel populair bij de meisjes – en de nieuwe Snow Princess-themakamers.

In het Gardaland Hotel is het nieuws van het seizoen MATKA, het nieuwe gourmetrestaurant dat de tong van haar gasten het hele jaar door zal strelen. Het restaurant is ook open voor wie niet in het hotel verblijft en bidt een exclusieve en elegante locatie voor wie van de goede keuken houdt, binnen een sensoriaal en gastronomisch parkoers in een intieme en geraffineerde ambiance, voor een memorabele ervaring.

MATKA is open vanaf 7 april – van donderdag t/m dinsdag – van 19.30 tot 22.00 uur; bij evenementen is opening voor de lunch mogelijk op aanvraag en onderworpen aan een minimaal aantal personen (overeen te komen).

 

Het enige hotel in Italië dat helemaal in thema is en de trots van de Merlin groep – tweede ter wereld op het gebied van entertainment – is Gardaland Adventure Hotel bestaande uit twee paviljoens met daarin 100 themakamers met scènes uit de verschillende avontuurlijke themagebieden van het Park. Van de weelderige jungle tot het wilde westen, van de Noordpool met ijs en mammoeten tot Arabische sferen van “duizend-en-één-nacht”: Jungle Adventure, Wild West Adventure, Arctic Adventure en Arabian Adventure.

In het hotel kun je eten in het superoriginele Tutankhamon Restaurant. Intern is het geheel in thema, uniek in zijn soort en open voor iedereen – ook voor wie niet in het Hotel verblijft – en je kunt er dineren binnen de muren van een oude en indrukwekkende Egyptische tempel om heerlijke gerechten te ontdekken, opgediend in een unieke sfeer en vergezeld door live animatie.

Beide hotels beschikken over een scenografisch zwembadgedeelte -de Blue Lagoon – een ware oase van 3.000 m² omgeven door weelderig groen. Deze oase heeft een grote jacuzzi, een choreografische waterval en een bad voor kinderen, voor wie er speciale animatie in perfecte Gardalandstijl wordt gegeven. Blue Lagoon is de ideale plek om na de vele emoties van het park bij te komen en een aangename pauze kunt doorbrengen tijdens de heetste uren van de dag.

 

Pasen – Speciale pakketten

In Gardaland Hotel kun je je vakantie boeken en profiteren van een voordelig familiepakket “Gardaland Happy Easter”. Het pakket – te boeken voor 15 en 16 april (2 nachten) bevat: kameruitrusting Welcome (dag van aankomst), 2 overnachtingen en internationaal ontbijtbuffet, 2 buffet diners in het Wonder Restaurant (drankjes niet inbegrepen), paaseieren met verrassing van Prezzemolo en zijn vrienden (op de kamer, één voor elk betalend en geboekt kind), combinatieticket: 1 dag in Gardaland Park en 1 dag in Gardaland SEA LIFE Aquarium (één voor elke persoon).

Prijs voor tweepersoonskamer Classic standard vanaf 337 € per nacht (2 volwassenen en 1 kind van 3 t/m 12 jaar).

 

Ook Gardaland Adventure Hotel verwacht zijn gasten voor de Paasvakantie en biedt een pakket “Gardaland Happy Easter” met: welkomstdrankje (dag van aankomst), 2 overnachtingen en internationaal ontbijtbuffet, 2 diners in het Tutankhamon Restaurant (3 gangen naar keuze, drankjes niet inbegrepen), paaseieren (op de kamer, een voor elk betalend en geboekt kind) combinatieticket: 1 dag in Gardaland Park en 1 dag in Gardaland SEA LIFE Aquarium (één voor elke persoon).

Prijs voor themakamer vanaf 420 € per nacht (2 volwassenen en 1 kind van 3 t/m 12 jaar).

 Andere speciale pakketten (het hele seizoen geldig zolang de voorraad strekt)

 

Gardaland Hotel biedt het pakket “Gardaland All Inclusive” met: 1 overnachting, minibar, internationaal ontbijtbuffet in het Wonder Restaurant, buffet diner in het Wonder Restaurant (drankjes niet inbegrepen), toegangskaartje voor Gardaland Park en Gardaland SEA LIFE Aquarium (1 toegang per persoon). Met het ticket heb je 1 toegang tot Gardaland Park en 1 toegang tot Gardaland SEA LIFE Aquarium op dezelfde dag of verdeeld over 2 opeenvolgende dagen).

Prijs voor tweepersoonskamer Classic standard vanaf 420 € per nacht (2 volwassenen en 1 kind van 3 t/m 12 jaar, bijvoorbeeld voor een weekend in mei).

 

Gardaland Adventure Hotel biedt het pakket “Gardaland Happy Birthday” om je verjaardag legendarisch te vieren! Inbegrepen in het pakket: 1 overnachting, special gift op de kamer bij aankomst, 1 gratis toegangskaartje voor de jarige: 1 dag in Gardaland Park en 1 dag in Gardaland SEA LIFE Aquarium. Plus een combinatieticket voor de begeleiders (1 dag in Gardaland Park en 1 dag in Gardaland SEA LIFE Aquarium.

Prijs voor themakamer vanaf 255 € per nacht (2 volwassenen en 1 kind van 3 t/m 12 jaar, bijvoorbeeld voor een weekend in mei).