Nieuwe attractie Fraispertuis City bereikt hoogste punt

In Fraispertuis City werd de laatste weken hard gewerkt aan de nieuwe attractie Golden Driller, een vrijevaltoren gebouwd door Intamin Amusement Rides. Vandaag werd het laatste torendeel geïnstalleerd en bereikte de attractie haar hoogste punt.

 

Fraispertuis City investeert dit jaar in een thrillride van formaat met Golden Driller. Deze vrijevaltoren heeft een hoogte van 66 meter. De attractie werd vernoemd naar een 23 meter hoog standbeeld in Oklahoma, Amerika. Het standbeeld beeldt een werknemer van een olieboortoren uit. Van dit beeld zal ook een replica gebouwd worden.

Het park koos ervoor deze nieuwe attractie volledig te thematiseren naar het gouden tijdperk van de Amerikaanse oliewinning. Naast het stationsgebouw wordt een groot standbeeld gebouwd, dat de noeste, hardwerkende oliearbeider weer geeft. Dit standbeeld zal ook worden verwerkt in het logo van de attractie. Aan de voet van de vrijevaltoren zal men een groot houten gebouw en een olieopslagtank bouwen, om zo nog meer in de sfeer van het thema te komen.

De vrijevaltoren zal vier verschillende zitjes aanbieden. De eerste gondel is een klassieke gondel (zittende positie en heupbeugels). In de tweede gondel zit je nog steeds neer zoals op de klassieke gondel (heupbeugels), maar deze zal lichtjes (20°) naar voren getild worden tijdens de rit. De derde gondel is ook voorzien van een lichte tilt, maar hier beleef je de rit al hangend (schouderbeugels en floorless) met de benen los hangend naar beneden gericht. De vierde, tenslotte, is er eentje waarbij je volledig rechtstaat op een klein platform, tijdens de rit zal deze ook lichtjes kantelen (schouderbeugels).