De bouw van Gold Rush in Attractiepark Slagharen gaat de hoogte in

Eind vorige maand kwamen de eerste trackdelen van de nieuwe gelanceerde achtbaan aan in Attractiepark Slagharen. Ondertussen staan de eerste supports recht en gaat de bouw van Gold Rush de hoogte in.

 

Op 25 januari arriveerden de eerste trackdelen van Gold Rush in het attractie- en vakantiepark Slagharen. Hiermee kwamen nieuwe vorderingen in het bouwproces rond de gelanceerde achtbaan dichterbij. Op woensdag werden de eerste supports geplaatst waar binnenkort de eerste trackdelen op geplaatst zullen worden. Nu dat de bouw verticaal gaat kan het heel snel gaan in de vorderingen. Tegen de start van het nieuwe seizoen in het voorjaar van 2017 moet de achtbaan openen voor het grote publiek.

Gold Rush is een achtbaan die gebouwd wordt door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. De bezoekers zullen tot drie maal gelanceerd worden, dit zowel voorwaarts als achterwaarts. Tijdens de lanceringen wordt een snelheid van 90 km/u bereikt. Gold Rush is 31 meter hoog en 400 meter lang. De inzittenden zullen tot 2 maal toe overkop gaan in het spannende avontuur. De nieuwe attractie zal gethematiseerd worden naar de goudkoorts in Amerika die plaatsvond in 1848.

 

 

Update 16 februari 2017:

Ondertussen zijn ook de eerste stukken track geplaatst!

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Slagharen Fans