Nieuw leeuwenverblijf voor Dierenpark Amersfoort

Het Nederlandse Dierenpark Amersfoort gaat opnieuw investeren, ditmaal in de uitbreiding van het huidige leeuwenverblijf. Elk jaar bekijkt het park welke verblijven een grondige update verdienen. Dit jaar krijgt de koning der dieren dus naast nieuwe slaapplaatsen ook veel meer ruimte. Maar ook de voor de bezoeker zal de ervaring grotendeels veranderen.

 

Het nieuwe verblijf zal maar liefst dubbel zo groot worden als je vergelijkt met de huidige oppervlakte. Het leeuwenverblijf bevindt zich in de themazone “De stad der Oudheid”. Centraal gelegen in dit gebied bevindt zich een grote stenen tempel. Vanuit de donkere gangen onder het complex kunnen de bezoekers de leeuwen vanop ooghoogte observeren via de grote glazen ramen.

Aan de rand van de tempel zal een grote tribune worden gebouwd, waarop de bezoekers kunnen plaatsnemen vanuit een comfortabele houding om zo de koning der dieren in het oog te houden tijdens zijn dagelijkse bezigheden.

Voor de kinderen zal er ook een speciale klim- & klauterroute langsheen het nieuwe leeuwenverblijf worden voorzien. Dit begint in dit Amersfoortse dierenpark een ware traditie te worden. Er werden al soortgelijke klimparcours gebouwd waarbij bezoekers bijvoorbeeld boven het hyena- en het berenverblijf kunnen klauteren. Een zeer unieke ervaring.

Deze zomer zou de nieuwe uitbreiding van het huidige leeuwenverblijf afgerond moeten zijn.

 

Bron: Dierenpark Amersfoort

Foto’s: Dierenpark Amersfoort, Meersman Timothy