Griezelig: Amerikaans pretpark bouwt ondergrondse vrijevaltoren

Het Amerikaanse pretpark Glenwood Caverns Adventure Park in de staat Colorado, is bezig met de bouw van een nieuwe spectaculaire attractie. Het pretpark zal een vrijevaltoren openen in 2017, maar geen klassieke vrijevaltoren…

 

Bezoekers zullen deze keer niet vanop een hoge toren naar de begane grond razen, maar wel vanaf de begane grond in een donker gat, ver weg van de bewoonde wereld. De vrijevaltoren wordt zo’n 36,5 meter hoog, of beter gezegd diep. Zeker niet de langste vrijeval die er bestaat, maar wel uniek en dat zal de ervaring ook zijn.

De naam van de attractie wordt “Haunted Mine Drop” en zal gethematiseerd worden naar de mijnen van de late 19de eeuw. Tijdens deze periode gebeurden er veel dodelijke ongevallen bij de mijnwerken en liepen de oude liften soms vast.

Ontwerper van de attractie wordt Soaring Eagle, een bedrijf van Stan Checketts, oprichter van attractiebouwer S&S Worldwide. De vrijevaltoren wordt een investering van 2,5 miljoen dollar en moet openen tegen het zomerseizoen.

 

 

Bron: Parkerlebnis 

Foto’s: Glenwood Caverns Adventure Park