Moederbedrijf wil Disneyland Parijs volledig in handen krijgen

Door het opkopen van aandelen wil de Amerikaanse Walt Disney Company Disneyland Parijs volledig in handen krijgen. Hierdoor wil men het noodlijdende park er bovenop helpen en ook vrij zijn voor toekomstige investeringen.

 

De Walt Disney Company kondigde vandaag aan nog meer aandelen in handen te krijgen van EuroDisney, dat Disneyland Parijs uitbaat. Momenteel bezit de groep 76,7% van de aandelen, door een transactie met Kingdom Holding Company’s, een bedrijf in handen van een Saoedische prins, wil de Walt Disney Company 9% meer aandelen verkrijgen. Per aandeel zal twee euro betaald worden, meer dan de marktwaarde op het moment van het aanbod.

Ook de overige aandelen, die in handen zijn van particulieren, wil het Amerikaanse moederbedrijf in handen krijgen. Elke aandeelhouder krijgt per aandeel twee euro. Ook wil men een herkapitalisatie doorvoeren van anderhalf miljard euro om het park uit de schulden te helpen en toekomstige investeringen mogelijk te maken.

In 2014 werd al een miljard euro in het park gepompt door de Amerikanen, maar door de terreuraanslagen in Parijs liepen de bezoekersaantallen terug, toch blijft Disneyland Parijs met 13 miljoen bezoekers met stip het meest bezochte park van Europa.

 

Bron: newswire