Grote renovatie voor Wildcat in Lake Compounce

De houten achtbaan Wildcat ondergaat momenteel een grote renovatie in het Amerikaanse pretpark Lake Compounce. Op foto’s is te zien hoe grote delen van de track volledig vervangen worden. De achtbaan werd geopend in 1927.

 

Bij Lake Compounce wordt momenteel een grote renovatie uitgevoerd op de houten achtbaan Wildcat, die 90 jaar geleden geopend werd. Er wordt grondig werk gemaakt van de renovatie, we zien op foto’s hoe grote delen van de track vervangen worden.  Vorig jaar kreeg dit oudje al twee nieuwe treintjes van PTC.

Wildcat is een achtbaan die populair is voor families, omwille van de beperkte hoogte van 26 meter en een lengte van 837 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 77 km/u.

 

Geschiedenis

Wildcat werd geopend in 1927. Deze achtbaan werd gebouwd door Charlie Dinn. In 1986 werd de achtbaan volledig herbouwd door Curtis D. Summers en Philadelphia Toboggan Coasters, Inc.  In 2004 kwam er opnieuw een retracking, eentje van de laatste bunny hops op de track. In 2006 kwamen er nieuwe magnetische remmen op de baan, waardoor er gewerkt kon worden met twee treintjes in plaats van één.

 

Bron en foto’s: Coastercrew