Invadr in Bush Gardens Williamsburg krijgt een aangepaste first drop

Het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg is bezig met de bouw van een nieuwe houten achtbaan. Het park heeft een nieuwigheid toegevoegd aan de attractie die de rit nog net iets spannender moet maken.

 

InvadR, de nieuwe houten achtbaan voor Busch Gardens Williamsburg, zal een extra tunnel krijgen op het parcours. De first drop zal voor ¾ overkapt worden waardoor bijna de volledige afdaling in het donker zal verlopen. Op het einde van de drop verdwijnt de achtbaantrein in een tunneltje onder de grond. De nieuwe wijziging moet het snelheidsgevoel op de achtbaan verhogen.

 

De naam en het logo van de achtbaan mochten de fans zelf kiezen. Er waren verschillende mogelijkheden vooraf opgesteld en uiteindelijk kwam InvadR uit de bus. De houten achtbaan zal een snelheid van 77,2 km/u behalen tijdens de first drop van 22,6 meter diep. InvadR krijgt een stalen draagconstructie waardoor we de achtbaan bij de hybriden kunnen kwalificeren. De track zelf zal wel in hout zijn waardoor het gevoel tijdens de rit hetzelfde zal zijn als bij een volledig houten achtbaan.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International staat in voor de bouw van InvadR. De houten achtbaan zal de Millennium Flyer treinen krijgen van de voormalige houten achtbaan Gwazi in Busch Gardens Tampa. Gwazi was een duellerende houten achtbaan die begin 2015 gesloten werd. Momenteel staan de beiden achtbaantracks nog steeds in het park, maar de kans lijkt bijzonder klein dat de achtbanen nog ooit zullen heropenen.

 

Wil je meer weten over dit project, dan kan je het hier volledig volgen.

 

Video: Busch Gardens Williamsburg