Daemonen in Tivoli Gardens krijgt VR- ervaring

Heel wat pretparken introduceerden al een VR-ervaring op één van hun attracties. Meestal gaat het hier om achtbanen. Ook het Deense Tivoli Gardens, gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen, gaat experimenteren met Virtual Reality.

 

Tivoli Gardens, gelegen in het centrum van Kopenhagen, gaat de VR toer op. Het park is de trotse eigenaar van een Floorless coaster genaamd Daemonen, gebouwd door B&M.  De baan heeft een hoogte van 28m en een lengte van 564m. Tijdens de rit haalt de trein een topsnelheid van 77,2 km/h en raast door 3 inversie elementen (een looping, een Immelmann & een Zero G-Roll element).

 

Vanaf volgend seizoen (6april 2017) zal Tivoli Gardens haar bezoekers, die een ritje maken op de achtbaan “daemonen”, een nieuwe ervaring aanbieden. Passagiers worden voorzien van een virtual reality bril en begeven zich hiermee tijdens de rit naar het oude (virtuele) China.

Het verloop van de VR-film loopt synchroon met de beweging en de krachten van de echte achtbaan.

De techniek, de film en de virtual reality bril worden geleverd door het Duitse bedrijf ‘VR Coaster’.
In het begin van de film bevinden de passagiers van Daemonen zich in een virtuele vuurwerkfabriek , gelokaliseerd in het oude China van weleer. Plots  gebeurt er iets onverwacht. Met een snelheid van 77,2 km/h racen de inzittenden door virtuele berglandschappen bezaaid met indrukwekkende tempels en ontmoeten ze mythische wezens zoals draken, demonen en mytische leeuwen.

De rit met de virtual reality bril zal worden aangeboden als een optie en kost de bezoeker een 25 Deense kronen extra (ongeveer EUR 3,40).
Bron: Parkerlebnis

Foto: Tivoli Gardens