Nieuwe neushoornvrouw in WILDLANDS

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft een nieuwe, vrouwelijke neushoorn verwelkomt. Onlangs mocht ze samen met de andere neushoornvrouw van WILDLANDS voor het eerst de savanne op. Dat verliep erg rustig. De nieuwe vrouw is wat ouder en duidelijk de meerdere.

 

Ze is vooral van belang voor het sociale leven van de neushoorns in Serenga. In het wild leven witte neushoorns in groepen van meerdere vrouwen en hun jongen. In WILDLANDS leven op dit moment drie neushoorns; deze nieuwe dame en een jongere vrouw en een man die voor nageslacht moeten zorgen. Deze nieuwe vrouw is al eens moeder geweest, maar omdat ze al 32 jaar oud is, zal ze naar verwachting geen rol spelen in het fokprogramma.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur.