Bouwupdate Pégase Express de nieuwe achtbaan van Parc Astérix

Het duurde lang vooraleer een nieuwe bouwupdate vanuit het Franse pretpark Parc Astérix de fans bereikte, maar nu is het eindelijk weer zo ver. Bouwfoto’s die op de Facebookpagina van ‘Parc Astérix Fans’ verschenen, tonen aan dat er al een heleboel track van Pégase Express rechtstaat.

 
De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Het gaat om een stalen familieachtbaan met zowel een achterwaartse en ook een voorwaartse lancering, gelijkaardig aan de attractie FireChaser Express in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Naast de lanceringen zal er ook nog een gewone liftheuvel zijn waarbij de bezoekers tot op het hoogste punt getakeld zullen worden. De lancering zal gebeuren door middel van banden, ook FireChaser Express wordt op dezelfde manier gelanceerd.

Naar goede gewoonte in Parc Astérix zal de achtbaan een prachtig thema en verhaal meekrijgen. In dit geval zal de Griekse godin Medusa haar intrede doen. Volgens de officiële legende zou Medusa de woede van de godin Athena, de godin van de wijsheid, hebben ontketend door in Athena’s tempel de liefde te bedrijven met Poseidon, de Griekse god van de zee. Als straf veranderde Athena de haren van Medusa in een nest van kronkelende slangen. Iedereen die Medusa recht in het gelaat aankeek, veranderde voortaan in steen. Je kan wel verstaan dat Medusa hiermee niet echt gelukkig was.

Het station wordt prachtig gethematiseerd met behulp van de witte bouwstijl die zo typerend is voor Griekenland. De achtbaan zal in totaal 928 meter lang worden en een ritje op Pégase Express zal maar liefst 3 minuten duren. Tijdens de rit waarop de bezoekers tot 2 maal toe gelanceerd worden, zal er een snelheid van 52 km/u behaald worden die perfect past bij het hele gezin.

 

De bezoekers zullen plaatsnemen in een wit-geel-blauw gekleurde trein met 10 karretjes in totaal. Op de voorkant hiervan en aan de ingang van het station staat een standbeeldje van het trotse paard Pegasus, het beroemde gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. Wist je trouwens dat Pegasus ter wereld kwam uit Medusa’s bloed toen de held Perseus haar doodde? Zo, nu ken je ineens de verwantschap van dit paard in de attractie.

Nadat de trein het station heeft verlaten, komt deze na wat bochtenwerk terecht in de heilige tempel van Medusa. De godin is echter niet blij met de komst van deze bezoekers in haar heilige tempel en wordt enorm woest. Om te ontkomen aan haar woede, is er maar slechts 1 uitweg en dat is achteruit. In deze korte show zullen rook- en lasereffecten worden geïntroduceerd. De trein zal plots achterwaarts gelanceerd worden en zo het traject vervolledigen.

 

De volledige bouw kan je hier volgen.