Grote retracking voor Robin Hood in Walibi Holland

In Walibi Holland wordt deze winter werk gemaakt van een gedeeltelijke retracking van Robin Hood, de houten achtbaan van het park. Deze achtbaan opende in 2000 en werd gebouwd door Vekoma.

 

Walibi Holland is momenteel bezig met een retracking op de houten achtbaan Robin Hood. Deze achtbaan werd in 2000 geopend. Enkele jaren geleden werd het hout van de lifthill vervangen, nu wordt een retracking gedaan van 500 meter track.

Op een foto die het park deelde zien we dat er gewerkt wordt aan de eerste heuvel na de first drop en ook de daarop volgende heuveltjes. Bij een retracking wordt zowel hout als de metalen track vervangen.

De houten achtbaan Robin Hood werd geopend in 2000, toen het park nog onder het Six Flags bewind stond. De achtbaan werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma en is een van de drie houten achtbanen die dit bedrijf ooit bouwde. De andere twee vinden we terug in Walibi Belgium met Weerwolf en in Tusenfryd met Thundercoaster.

Robin Hood is niet de enige achtbaan waaraan deze winter gewerkt wordt, bij de achtbanen Speed Of Sound en El Condor worden de supports geschilderd en de Mega Coaster Goliath kreeg een opvallend blauwe kleur.

 

 

 

Bron en foto: Walibi Holland