Sfeerverslag: Winter Efteling-19/11/2016

Onlangs brachten we een bezoekje aan de Winter Efteling. De weerverwachting waren goed, dus we een heel weekend lang genieten van de sprookjes en het mooi gedecoreerde park. Overnachten deden we in een appartement te Bosrijk.

 

Op vrijdag kwamen wij laat aan in Bosrijk. Het park was helaas net gesloten dus we konden niet meer naar binnen. We besloten daarom direct naar ons appartement toe te gaan.

Het appartement was voorzien van alle comfort met onder andere een magnetron, ligbad, tv met Efteling kanaal. Er kunnen 4 personen overnachten en eventueel nog een baby. Ook mochten wij gratis gebruik maken van het zwembad “het badhuys”. Een zeer mooi gedecoreerd zwembad, maar zonder een wildwaterbaan of glijbanen. Na onze aankomst en nadat we alles hadden geïnstalleerd besloten we even een plonsje te maken.

 

Hierna zijn we teruggegaan naar ons appartement om lekker te gaan slapen om ons voor te bereiden op een dag winter Efteling.

Na een nachtje slapen en een heerlijk ontbijt, dat bezorgd werd aan de deur zijn we richting het park gelopen (ongeveer 10 minuten vanaf bosrijk). Aangekomen bij de ingang was er een aparte ingang voor gasten uit bosrijk zodat we niet door de drukte hoefden.

We besloten eerst richting de Droomvlucht te lopen. Hier stond een wachtrij van 15 minuten. Droomvlucht blijft een van mijn favoriete attracties in de Efteling. Hierna besloten we direct Villa Volta te doen waar we direct door konden lopen naar binnen. Villa Volta vind ik persoonlijk een van de betere madhouse-attracties die ik tot nu toe gedaan heb. Hierna nog even genieten van het kampvuur en muziek op het pleintje voor de ingang van de Droomvlucht. Waarna we onze tocht verderzetten richting VogelRok en Carnavalfestival.

Lunchen deden we tijdens een 20 minuten durende tochtje in de gondoletta en hebben we genoten van het uitzicht op de Baron, hierna zijn we doorgelopen richting mijn favoriete woodie Joris en de draak. Na 20 minuten wachten hebben we plaats genomen in de karretjes van de vuurbaan. (Vliegende Hollander was gesloten in verband met de winter Efteling en het geplande onderhoud aan de baan).

Sinds een jaar geleden durf ik echt plaats nemen in achtbanen, aangezien ik dit nog wat moet opbouwen laat ik Baron en Python nog even aan mij voorbijgaan. Een reden dus om in de toekomst zeker terug te komen om mijn angsten te overwinnen. 

Dan maar doorlopen naar de Bobbaan waar we na 5 minuten wachten vlotjes konden instappen. Hierna hebben we de film pandadroom gedaan en even koffiegedronken met iets lekkers in het restaurant achter de attractie.

Daarna hebben we een rondje door het sprookjesbos gelopen en zijn we naar de Fata Morgana gegaan. Hier was het ook erg rustig. Na 10 minuutjes wachten konden we plaats nemen in een bootje. Na het eerste rondje mochten we blijven zitten en dit deden we ook. Hierna werd het donker in de Efteling en gingen alle sfeervolle lichtjes aan. We hebben toen nog een ritje gemaakt en Joris en de draak. Hierna hebben we nog genoten voor Aquanura en zijn we richting ons huisje gegaan. Daar aangekomen hebben we pizza laten bezorgen aan het huisje en zijn we lekker gaan slapen.

Na wederom een heerlijk nachtje slapen en een heerlijk ontbijt. Hebben we onze spullen ingepakt en in de auto gezet om vervolgens het laatste dagje Efteling in te zetten. Helaas zat het weer ons niet mee. Het waaide erg hard hierdoor was de Baron bij binnenkomst al gesloten. En niet veel later sloten ook: Joris en de draak, Bobbaan, Python, Pagode en het Volk van Laaf. Hierdoor ontstonden er lange wachtrijen bij de rest van de attracties. Bij de droomvlucht hebben we 30 minuten staan wachten en even later was de wachtrij zelf 65 minuten. We hebben nog enkele ritjes gemaakt in de villa volta en de show van Ravelijn bewonderd. We hoorde dat de achtbanen waarschijnlijk vandaag niet meer opengingen vanwege de slechte weersomstandigheden. Hierdoor hebben we besloten een kopje koffie te drinken en huiswaarts te gaan.

Huiswaarts keren zonder enkele foto’s van de nieuwe aanwinst voor 2017 gaat niet, we besloten om even langs Symbolica te lopen om hier nog wat foto’s van te maken.

 

Sfeerverslag: Paul Onclin